|
forumsportowe.us forumsportowe.us |
 |
Diety - udka zamiast piersi z kurczaka
matinaszek - Nie Gru 26, 2010 11:27 am Temat postu: udka zamiast piersi z kurczaka Czy można zastąpić pierś z kurczaka udkami ?Ponieważ mam dostęp tanich udek i tak sie zastanawiam czy dałoby radę zrobić taką zamianę.Czy lepiej je piec czy gotować w celu pozbycia się jak największej ilości tłuszczu?
metro - Nie Gru 26, 2010 12:14 pm
Pewnie, że możesz, zwłaszcza jak robisz masę Możesz upiec i pamiętaj żeby obedrzeć udka ze skóry.
tomczer17 - Nie Gru 26, 2010 1:46 pm
mozna choc ja bym jednak na samych udkach nie lecial. ale naprzemian z cycem jak najbardziej. chciaz to tez zalezy od osoby kto jak toleruje i jaka przemiana materi
matinaszek - Nie Gru 26, 2010 2:25 pm
to lepiej gotować czy piec udka ,żeby pozbyć się jak najwięcej fatu?
vhailor - Nie Gru 26, 2010 8:44 pm
ja bym sobie dał spokój z udkami chyba że masz je naprawdę tanio mi by się nie chciało potem tego skubać/obgryzać na dłuższą mete
matinaszek - Nie Gru 26, 2010 9:19 pm
Mam je po 3zł za kilogram,co wydaje się niedrogo według mnie.A że szukaniem czy zagryzaniem nie ma problemu ważne że mięso.Chce udka przeplatac z piersią.Tylko gotować te udka czy piec ?
metro - Pon Gru 27, 2010 8:01 pm
Lepiej piecz w piekarniku. Mięso układaj na ruszcie, pod spód włóż blachę wyłożoną folią aluminiową na którą będzie spływał tłuszcz. Folię po wszystkim wyrzucasz i po krzyku, nie musisz szorować blachy. Smacznego!
gustavomr - Pon Gru 27, 2010 8:20 pm
metro napisał/a: | Lepiej piecz w piekarniku. Mięso układaj na ruszcie, pod spód włóż blachę wyłożoną folią aluminiową na którą będzie spływał tłuszcz. Folię po wszystkim wyrzucasz i po krzyku, nie musisz szorować blachy. Smacznego! |
też tak robie jak metro pisze folie daje i wszystko ok
matinaszek - Wto Gru 28, 2010 9:56 am
spoko to od teraz tez będę tak robił:)
|
|