forumsportowe.us
forumsportowe.us

Suplementacja i odżywki - Water Whey glicyna

Martainn - Sob Maj 18, 2013 10:26 am
Temat postu: Water Whey glicyna
Czy idzie jakoś dowiedzieć się, czy przypadkiem na etykiecie Water Whey nie ma błędu? Znajduje się tam prawie 14g glicyny, a powinno być 1,4g. To chyba błąd co? Bo jeśli nie błąd to pewniak firma wywaliła niezły przewał.
vir88 - Sob Maj 18, 2013 10:58 am

Nigdzie nie ma takiej informacji, że WW ma 14g glicyny chyba, że chodzi Ci o izolat neutralny, bo takie info jest na stronie best body. Czytaj forum bf ze zrozumieniem, a nie robisz afere.
Rusedski - Sob Maj 18, 2013 10:59 am

http://www.best-body-nutr...-water-whey.php
dodali glicyne sami,
ździwiłem się właśnie...

Martainn - Sob Maj 18, 2013 11:15 am

Cytat:
Czytaj forum bf ze zrozumieniem, a nie robisz afere.

Mistrzu. Mam w ręku etykietę. Na innym smaku jest ok. Chyba ktoś się walnął, przy drukowaniu etykiety.

Litwin81 - Sob Maj 18, 2013 12:01 pm

vir88 napisał/a:
Nigdzie nie ma takiej informacji, że WW ma 14g glicyny chyba, że chodzi Ci o izolat neutralny, bo takie info jest na stronie best body. Czytaj forum bf ze zrozumieniem, a nie robisz afere.


A ty przeczytałeś co on napisał?Pisał ze musi być błąd,a jeśli nie to wał.

vir88 - Sob Maj 18, 2013 12:51 pm

Pare dni temu była podobna rozmowa o białkach BB na innym forum i tez chodziło o te 14 g glicyny dlatego stwierdziłem, że pewnie o to samo chodzi - mój błąd. Jeżeli masz na etykiecie białka 14g widocznie jakiś błąd, bo normlanie jest około 1,8g w WW. Na stronie bb jest, że niby 9 gram co też jest dziwne. Taka marka, to raczej nie powinna mieć wpadek z etykietami. W wały u niemca nie wierze, bo oni mają za bardzo restrykcyjne prawo jeżeli chodzi o takie sprawy.
666 - Nie Maj 19, 2013 10:14 pm

Kazdy smak ma inny profil aminokwasowy.

Co wogle jest nie tak z tym aminokwasem ?

Martainn - Pon Maj 20, 2013 9:59 am

Chodzi o to, że powinno go być do 3g w 100g produktu. Natomiast niektórzy producenci ładują dodatkowo glicynę, bo jest bardzo tanim składnikiem i tym sposobem podwyższają ogólny wynik białka o kilkanaście %. Znacznie zwiększony udział glicyny w stosunku do profilu "wzorcowego" świadczy o sztucznym zawyżaniu poziomu białka.
Mi się zdaje, że to jest błąd bo na dwóch smakach jest 1,7-2g glicyny czyli ok, a na stronie jest 14g. Pewnie zbrakło przecinka i powinno być 1,4.

666 - Pon Maj 20, 2013 10:05 pm

Zalezy o ktorym Water Whey piszesz bo wszystkie nowe maja 83g a stare mialy 79. Byla podwyzka cen bialek niedawno a Weter Whey nie poszedl do gory stad moze Niemcy zaczeli dodawac wiecej Glicyny, na stronie jest 9,13g a nie 14g nie wiem skad to Ci sie na stroeni wzielo. Co nie zmienia faktu ze proteina jakos badziewnie smakuje czy mniej regenruje.
Pozatym po co szukac dziury w calym jak cos jest dobre i dziala, nie jest zapylone ani zdenaturyzowane jak u wiekszosci pseudo porducentow.

Litwin81 - Wto Maj 21, 2013 7:08 am

Glicyna podbija tą ilość białka w białku,wiec może stąd wynika ta wyższa ilość teraz.
Martainn - Wto Maj 21, 2013 9:13 am

Sry to w izolacie jest 14g glicyny.
http://shop.best-body-nut...lat-eiweiss.php

Jason - Wto Maj 21, 2013 10:19 am

Wszystko kwestia czy na etykiecie jest ona dodatkowo wypisana.

Jesli tak to znaczy ,ze producent ja dodal w wiekszej ilosci ale nie kryje sie z tym.

Druga wazna sprawa po zliczeniu wszystkich aminokwasow w 100 gram powinno na wyjsc okolo 100 a nie mniej :grin:

w dobrych suplementach powinno byc wypisane ile mamy dokladnie bialka
W przypadku np. izolatu powinna sie znalesc suma jego bez dodatku np. glicyny

vir88 - Wto Maj 21, 2013 10:49 am

Martainn napisał/a:
Sry to w izolacie jest 14g glicyny.
http://shop.best-body-nut...lat-eiweiss.php



Pisałem, że to w izolacie neutralnym ! (a smakowy ma tylko 1,4g) jest 14g glicyny, to odpisałeś, że masz etykiete w ręku ...

Martainn - Wto Maj 21, 2013 1:16 pm

No. I związku z tym napisałem, że to na pewno błąd.
666 - Śro Maj 22, 2013 12:36 am

http://shop.best-body-nut...ct.php?info=794 tu dobrze jest sklad rozpisany , tak powinno byc.
tom - Śro Maj 22, 2013 11:15 am

czyli jest dodatkowa dosypka glicyny, bo nawet w skladzie jest pozniej wymieniona :

Ingredients (flavour: neutral): Whey protein-isolate (90,0%), L-glycine, emulsifier (soy lecithin)

tyle dobrego, ze producent o tym napisal na opakowaniu ;)

Jason - Śro Maj 22, 2013 12:27 pm

Jak wczesniej pisalem etykieta powinna zawierac dodatkowa informacje czy jest dodana glicyna.

Tutaj widze, ze jest, wiec brawa dla producenta

Obliczajac zawartosc aminokwasów wychodzi 99,99 :grin:

aminoacids (flavour: neutral) amino acids per 100 g protein
L-alanine 4,34 g
L-arginine** 1,82 g
L-asparaginacid 9,55 g
L-cysteine** 1,91 g
L-glutamineacid 15,71 g
L-glycine 14,39 g
L-histidine** 1,48 g
L-isoleucin* 5,56 g
L-leucin* 9,20 g
L-lysine* 8,33 g
L-methionine* 1,91 g
L-phenylalanine* 2,60 g
L-prolin 4,78 g
L-serin 3,99 g
L-threonine* 5,82 g
L-tryptophan* 1,22 g
L-tyrosine** 2,26 g
L-valin* 5,12 g

*) essential amino acids
**) semiessential amino acids

666 - Czw Maj 23, 2013 12:31 am

czyli wszstko jest ok .
Bialko dziala jak nalezy, pisze o water whey.

Zreszta po co glownie patrzycie na etykiety ? , a nie na dzialanie porduktu :!: :?:

Martainn - Czw Maj 23, 2013 10:43 am

Ja tam i tak zostaję przy Premium Pro. Od miesięcy szamam i nie mam zamiaru zmienić. A chodzi tylko o to, że jeśli chce się spróbować czegoś nowego to profil aminokwasowy jest jakby pierwszym sitem jeśli producent podał realny.
vir88 - Czw Maj 23, 2013 2:03 pm

Premium Pro byla by rewelacja gdyby nie ta piana. Rozpuszczalnośc mega nawet po 3-4 ruchach shakerem ale piane i tak wywala co mi akurat nie pasuje. Ciekawe od czego, to zależy ?
VSOP - Czw Maj 23, 2013 3:03 pm

dokladnie, to jest jedyna (moim zdaniem) wada premiuma.
Jason - Czw Maj 23, 2013 6:14 pm

Piana bedzie sie robic bo jest dodatek bialek jajecznych.
666 - Czw Maj 23, 2013 9:58 pm

j.w. po jajach tak jest. Przynajmnie jest to co na etykiecie. Premium zmieniam teraz Water Whey. Dla mnie obydwa bialka sa super jesli idzie o regenracje. Prawdziwy muscle fuel.
Martainn - Wto Cze 04, 2013 11:43 am

Zrobiłem dziś testa. Dodałem łyżeczkę oleju lnianego do shake. Smaku białko nie zmieniło w zasadzie, a piany brak:D
vir88 - Wto Cze 04, 2013 3:38 pm

Ja ostatnio premium pro mieszam w kuflu widelcem, rozpuszcza sie ładnie bez grud i piany brak :) Jest patent jak ktoś nie lubi piany.
666 - Pią Cze 07, 2013 1:14 pm

Ja wale Premium z kawa , smak premium tez kawa , polaczenie smakowe rewelacja i piany w huj sie robi :grin: , ale mam niezly deser w sumie. Takze jak ktos lubi tez jest sposob na piane w innym rozwiazaniu.
gustavomr - Czw Cze 13, 2013 2:42 pm

Nie chciało sie isc na siłkę to sobie implanty zapodam

Gdzie sie tacy rodzą ?



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group