|   | 
								forumsportowe.us forumsportowe.us | 
								  | 
							 
						 
						 
						
						Suplementacja i odżywki - Water Whey glicyna 
						
												 Martainn - Sob Maj 18, 2013 9:26 am Temat postu: Water Whey glicyna Czy idzie jakoś dowiedzieć się, czy przypadkiem na etykiecie Water Whey nie ma błędu? Znajduje się tam prawie 14g glicyny, a powinno być 1,4g. To chyba błąd co? Bo jeśli nie błąd to pewniak firma wywaliła niezły przewał.
												 vir88 - Sob Maj 18, 2013 9:58 am
  Nigdzie nie ma takiej informacji, że WW ma 14g glicyny chyba, że chodzi Ci o izolat neutralny, bo takie info jest na stronie best body. Czytaj forum bf ze zrozumieniem, a nie robisz afere.
												 Rusedski - Sob Maj 18, 2013 9:59 am
  http://www.best-body-nutr...-water-whey.php
 
dodali glicyne sami, 
 
ździwiłem się właśnie...
												 Martainn - Sob Maj 18, 2013 10:15 am
 
  	  | Cytat: | 	 		  |  Czytaj forum bf ze zrozumieniem, a nie robisz afere. | 	  
 
Mistrzu. Mam w ręku etykietę. Na innym smaku jest ok. Chyba ktoś się walnął, przy drukowaniu etykiety.
												 Litwin81 - Sob Maj 18, 2013 11:01 am
 
  	  | vir88 napisał/a: | 	 		  | Nigdzie nie ma takiej informacji, że WW ma 14g glicyny chyba, że chodzi Ci o izolat neutralny, bo takie info jest na stronie best body. Czytaj forum bf ze zrozumieniem, a nie robisz afere. | 	  
 
 
A ty przeczytałeś co on napisał?Pisał ze musi być błąd,a jeśli nie to wał.
												 vir88 - Sob Maj 18, 2013 11:51 am
  Pare dni temu była podobna rozmowa o białkach BB na innym forum i tez chodziło o te 14 g glicyny dlatego stwierdziłem, że pewnie o to samo chodzi - mój błąd. Jeżeli masz na etykiecie białka 14g widocznie jakiś błąd, bo normlanie jest około 1,8g w WW. Na stronie bb jest, że niby 9 gram co też jest dziwne. Taka marka, to raczej nie powinna mieć wpadek z etykietami. W wały u niemca nie wierze, bo oni mają za bardzo restrykcyjne prawo jeżeli chodzi o takie sprawy.
												 666 - Nie Maj 19, 2013 9:14 pm
  Kazdy smak ma inny profil aminokwasowy. 
 
 
Co wogle jest nie tak z tym aminokwasem ?
												 Martainn - Pon Maj 20, 2013 8:59 am
  Chodzi o to, że powinno go być do 3g w 100g produktu. Natomiast niektórzy producenci ładują dodatkowo glicynę, bo jest bardzo tanim składnikiem i tym sposobem podwyższają ogólny wynik białka o kilkanaście %. Znacznie zwiększony udział glicyny w stosunku do profilu "wzorcowego" świadczy o sztucznym zawyżaniu poziomu białka.
 
Mi się zdaje, że to jest błąd bo na dwóch smakach jest 1,7-2g glicyny czyli ok, a na stronie jest 14g. Pewnie zbrakło przecinka i powinno być 1,4.
												 666 - Pon Maj 20, 2013 9:05 pm
  Zalezy o ktorym Water Whey piszesz bo wszystkie nowe maja 83g a stare mialy 79. Byla podwyzka cen bialek niedawno a Weter Whey nie poszedl do gory stad moze Niemcy zaczeli dodawac wiecej Glicyny, na stronie jest 9,13g a nie 14g nie wiem skad to Ci sie na stroeni wzielo. Co nie zmienia faktu ze proteina jakos badziewnie smakuje czy mniej regenruje.  
 
Pozatym po co szukac dziury w calym jak cos jest dobre i dziala, nie jest zapylone ani zdenaturyzowane jak u wiekszosci pseudo porducentow.
												 Litwin81 - Wto Maj 21, 2013 6:08 am
  Glicyna podbija tą ilość białka w białku,wiec może stąd wynika ta wyższa ilość teraz.
												 Martainn - Wto Maj 21, 2013 8:13 am
  Sry to w izolacie jest 14g glicyny.
 
http://shop.best-body-nut...lat-eiweiss.php
												 Jason - Wto Maj 21, 2013 9:19 am
  Wszystko kwestia czy na etykiecie jest ona dodatkowo wypisana.
 
 
Jesli tak to znaczy ,ze producent ja dodal w wiekszej ilosci ale nie kryje sie z tym.
 
 
Druga wazna sprawa po zliczeniu wszystkich aminokwasow w 100 gram powinno na wyjsc okolo 100 a nie mniej     
 
 
w dobrych suplementach powinno byc wypisane ile mamy dokladnie bialka 
 
W przypadku np. izolatu powinna sie znalesc suma jego bez dodatku np. glicyny
												 vir88 - Wto Maj 21, 2013 9:49 am
  
 
 
 
Pisałem, że to w izolacie neutralnym ! (a smakowy ma tylko 1,4g) jest 14g glicyny, to odpisałeś, że masz etykiete w ręku ...
												 Martainn - Wto Maj 21, 2013 12:16 pm
  No. I związku z tym napisałem, że to na pewno błąd.
												 666 - Wto Maj 21, 2013 11:36 pm
  http://shop.best-body-nut...ct.php?info=794 tu dobrze jest sklad rozpisany , tak powinno byc.
												 tom - Śro Maj 22, 2013 10:15 am
  czyli jest dodatkowa dosypka glicyny, bo nawet w skladzie jest pozniej wymieniona :
 
 
Ingredients (flavour: neutral): Whey protein-isolate (90,0%), L-glycine, emulsifier (soy lecithin)
 
 
tyle dobrego, ze producent o tym napisal na opakowaniu    
												 Jason - Śro Maj 22, 2013 11:27 am
  Jak wczesniej pisalem etykieta powinna zawierac dodatkowa informacje czy jest dodana glicyna.
 
 
Tutaj widze, ze jest, wiec brawa dla producenta
 
 
Obliczajac zawartosc aminokwasów wychodzi 99,99     
 
 
aminoacids (flavour: neutral) amino acids	per 100 g protein
 
L-alanine 	        4,34 g
 
L-arginine** 	1,82 g
 
L-asparaginacid 	9,55 g
 
L-cysteine** 	1,91 g
 
L-glutamineacid 	15,71 g
 
L-glycine 	        14,39 g
 
L-histidine** 	 1,48 g
 
L-isoleucin* 	 5,56 g
 
L-leucin*         	9,20 g
 
L-lysine* 	        8,33 g
 
L-methionine* 	1,91 g
 
L-phenylalanine* 2,60 g
 
L-prolin 	        4,78 g
 
L-serin 	        3,99 g
 
L-threonine* 	5,82 g
 
L-tryptophan* 	1,22 g
 
L-tyrosine** 	2,26 g
 
L-valin* 	        5,12 g
 
 
    *) essential amino acids
 
    **) semiessential amino acids
												 666 - Śro Maj 22, 2013 11:31 pm
  czyli wszstko jest ok . 
 
Bialko dziala jak nalezy, pisze o water whey. 
 
 
Zreszta po co glownie patrzycie na etykiety ? , a nie na dzialanie porduktu        
												 Martainn - Czw Maj 23, 2013 9:43 am
  Ja tam i tak zostaję przy Premium Pro. Od miesięcy szamam i nie mam zamiaru zmienić. A chodzi tylko o to, że jeśli chce się spróbować czegoś nowego to profil aminokwasowy jest jakby pierwszym sitem jeśli producent podał realny.
												 vir88 - Czw Maj 23, 2013 1:03 pm
  Premium Pro byla by rewelacja gdyby nie ta piana. Rozpuszczalnośc mega nawet po 3-4 ruchach shakerem ale piane i tak wywala co mi akurat nie pasuje. Ciekawe od czego, to zależy ?
												 VSOP - Czw Maj 23, 2013 2:03 pm
  dokladnie, to jest jedyna (moim zdaniem) wada premiuma.
												 Jason - Czw Maj 23, 2013 5:14 pm
  Piana bedzie sie robic bo jest dodatek bialek jajecznych.
												 666 - Czw Maj 23, 2013 8:58 pm
  j.w. po jajach tak jest. Przynajmnie jest to co na etykiecie. Premium zmieniam teraz Water Whey. Dla mnie obydwa bialka sa super jesli idzie o regenracje. Prawdziwy muscle fuel.
												 Martainn - Wto Cze 04, 2013 10:43 am
  Zrobiłem dziś testa. Dodałem łyżeczkę oleju lnianego do shake. Smaku białko nie zmieniło w zasadzie, a piany brak:D
												 vir88 - Wto Cze 04, 2013 2:38 pm
  Ja ostatnio premium pro mieszam w kuflu widelcem, rozpuszcza sie ładnie bez grud i piany brak    Jest patent jak ktoś nie lubi piany.
												 666 - Pią Cze 07, 2013 12:14 pm
  Ja wale Premium z kawa , smak premium tez kawa , polaczenie smakowe rewelacja i piany w huj sie robi    , ale mam niezly deser w sumie. Takze jak ktos lubi tez jest sposob na piane w innym rozwiazaniu.
												 gustavomr - Czw Cze 13, 2013 1:42 pm
  Nie chciało sie isc na siłkę to sobie implanty zapodam 
 
 
Gdzie sie tacy rodzą ? 
 
 
 
												 
					 | 
				 
			 
		 |