forumsportowe.us
forumsportowe.us

Diety - Sogi za sugestie i pomysły %-)

bezimienny - Pon Kwi 26, 2010 3:30 pm
Temat postu: Sogi za sugestie i pomysły %-)
Zmieniam diete pod cykl testovis + clen
Założenia: dieta ma być zdrowa, lekka, przyjemna ale przy tym pełno wartościowa
obecna waga na czczo 96kg
B - 2 do 2,5g na 1kg = 240g
T- 1g na 1kg =96g
WW- 4g na 1kg = 384g
kcal = 3360

trening siłowy 5x w tygodniu
aeroby 3x w tygodniu, 1x interwał

Na szybkensa coś takiego na razie obmyśliłem:

1. Płatki owsiane 50g + izolat białka porcja + 5g BCAA
B-29g / T-5g / WW-33g
- Rowerek 45-60min
2. Omlet: 4białka + 2całe jajka + 100g serka wiejskiego +100g płatków owsianych górskich, dżem niskosłodzony odrobina, 1 jabłko
B-40g / T-25g / WW-86g
3. kanapka: bułka sezamowa, 100g indyka, 2 plasterki chudego sera, sałata, pomidor, cebula,papryka, musztarda i kilka kropel czerwonego octu winnego + oliwa z oliwek
B-30g / T-20g / WW-41g
4. 100g ryżu + 150g piersi z kuraka
B-35g / T-2g / WW-77g
-Trening
5. zaraz po treningu: BCAA 5g + 2jabłka + porcja izolatu białka
B- 25g / T- 3g / WW-30g
6. 100g ryżu + 150g piersi z kurczaka + warzywa + oliwa z oliwek
B-35g / T-15g / WW-77g
7. Jogurt naturalny 400g + 50g sera twarogowego chudego + szklanka jagód
+ oliwa z oliwek 10g - taki szejkens ;]
B-30g / T-20g / WW-25g

do tego w ciągu dnia sporo warzyw (dużo zielonych), antyoksydanty (zielona herbata, zioła itp)
woda niegazowana 6L

razem cos ok:
B-225g
T-90g
WW-370

Zapraszam do pomocy lokurvaa

kleju45 - Pon Kwi 26, 2010 6:50 pm
Temat postu: Re: Sogi za sugestie i pomysły %-)
bezimienny napisał/a:
Zmieniam diete pod cykl testovis + clen
Założenia: dieta ma być zdrowa, lekka, przyjemna ale przy tym pełno wartościowa
obecna waga na czczo 96kg
B - 2 do 2,5g na 1kg = 240g
T- 1g na 1kg =96g
WW- 4g na 1kg = 384g
kcal = 3360

trening siłowy 5x w tygodniu
aeroby 3x w tygodniu, 1x interwał

Na szybkensa coś takiego na razie obmyśliłem:

1. Płatki owsiane 50g + izolat białka porcja + 5g BCAA
B-29g / T-5g / WW-33g
- Rowerek 45-60min dorzucilbym jakis owoc np winogoroo
2. Omlet: 4białka + 2całe jajka + 100g serka wiejskiego +100g płatków owsianych górskich, dżem niskosłodzony odrobina, 1 jabłko
B-40g / T-25g / WW-86g (ok)
3. kanapka: bułka sezamowa, 100g indyka, 2 plasterki chudego sera, sałata, pomidor, cebula,papryka, musztarda i kilka kropel czerwonego octu winnego + oliwa z oliwek
B-30g / T-20g / WW-41g zamiast bułki sezam to daj abraham bedzie lepsza

4. 100g ryżu + 150g piersi z kuraka dodaj 50g kurakaB-35g / T-2g / WW-77g
-Trening
5. zaraz po treningu: BCAA 5g + 2jabłka + porcja izolatu białka
B- 25g / T- 3g / WW-30g (jabłko po treningu raczej odpada dodaj biały ryż)
6. 100g ryżu + 150g piersi z kurczaka + warzywa + oliwa z oliwek
B-35g / T-15g / WW-77g
7. Jogurt naturalny 400g + 50g sera twarogowego chudego + szklanka jagód
+ oliwa z oliwek 10g - taki szejkens ;]
B-30g / T-20g / WW-25g wiecej sera dodaj i bedzie git
do tego w ciągu dnia sporo warzyw (dużo zielonych), antyoksydanty (zielona herbata, zioła itp)
woda niegazowana 6L

razem cos ok:
B-225g bedzie ok 245 :)
T-90g
WW-370

Zapraszam do pomocy lokurvaa

bezimienny - Pon Kwi 26, 2010 7:55 pm

dziekóweczka kleju ;*
aha kurczak będzie szedł przeważnie z parowaru, więc smak takiego miesa do najwyborniejszych nie należy... i tak myśle czy odrobina sosu do tego kuraka dałaby rade tam w porach około treningowych np. tzatziki, chili ? tylko wiadomo że to będą oczywiście ilości mikroskopowe, do smaku

tomczer17 - Pon Kwi 26, 2010 8:21 pm

ja bym dodal. w przeciwnym razie po paru tyg mozesz miec taki jadlowstret ze coraz ciezej kazdy kęs bedzie wchodzil.

100gr ryzu + 150gr kuraka to licz jako 30gr bialka.
podobnie z jogurtem i twarogiem. liczylbym jedynie bialko z twarogu. i tak dawka tych bialek jak na cykl nie jest zbyt duza wiec lepiej zanizyc niz zawyzyc obliczenia co moze sklonic do dodania np dodatkowych 100gr kuraka zeby bilans wyszedl ok

kleju45 - Pon Kwi 26, 2010 8:21 pm

ja tam tzatziki nie zaluje wlasnej produkcji, pieprz 3-4 wycisniete zabki czosnku, troszke soli do sloika zakrecic wymieszac odstawic na kilka godzin do lodowki i sosik rewelacja :)
kurczak na parze tez moze byc dobry tylko trzeba go ponadcicnac i dobrze zamarynowac na kilkanascie godzin do lodowki i jest pychotka ew mozesz piec w folii albo na ruszcie :)

kleju45 - Pon Kwi 26, 2010 8:25 pm

kurczak na parze z warzywami
200g piersi z kurczaka.
marchewka.
kilka różyczek brokuła.
papryka zielona i żółta.
fasolka szparagowa
zioła np majeranek oregano tymianek.
sól.
pieprz

pierś pokrój na mniejsze porcje, posyp ziołami. Marchewkę pokrój w plasterki papryke pokrój w kostkę . Do garnka do gotowania na parze wlej 2szkl. wody. Do wkładki włóż mięso nakryj naczynie i gotuj ok20min. dodaj do mięsa warzywa gotuj 15-20min aż warzywa będą gotowe.Po wyjęciu na talerz oprósz warzywa solą pieprzem i ziołami.Mięso przed podaniem na talerz możesz jeszcze zrumienić na łyżeczce oliwy

tomczer17 - Pon Kwi 26, 2010 8:27 pm

ja mam chyba wypaczony zmysl juz na tego kuraka. juz kombinuje z przyprawami ale i tak ciezko jest. musze chyba na jakis czas urozmaicac udkami. jednak to mieso lepiej wchodzi niz piers
kleju45 - Pon Kwi 26, 2010 8:30 pm

tomczer17 napisał/a:
ja mam chyba wypaczony zmysl juz na tego kuraka. juz kombinuje z przyprawami ale i tak ciezko jest. musze chyba na jakis czas urozmaicac udkami. jednak to mieso lepiej wchodzi niz piers


a probowales klopsikow z mielonego miesa kurczaka, albo golabki zamiast wieprzowiny to kurczak, albo bigos z kurczakiem, fasolka po bretonsku z kurczakiem itp :twisted: :twisted:

tomczer17 - Pon Kwi 26, 2010 8:37 pm

fasolki próbowalem.
ale wersji mielonej, czyli klopsów i gołabków to jeszcze nie. próbowalem z wolowiny klopsów i wiem ze zeby zjesc odpowiednia porcje czyli ok 200-250gr miesa i 100gr ryzu to trzeba strasznei duzo ojebac tego. jakos wiecej sie wydaje niz jakby to jesc osobno w sensie np wolowina smazona i ryz na talerzu. zapewne dlatego ze wol zesmazony zmnijesza objetosc. pewnei podobnie bedzie z kurczakiem ze ciezko bedzie wsunsa taka porcje odpowiednia

kleju45 - Pon Kwi 26, 2010 8:39 pm

a ja robile wczoraj klopsy drobiowe i powiem Ci ze jadlem 80g kaszy gryczanej i 200-250g klopsow w porcji i jeszcze smialo walnalbym wiecej ale nie chce przesadzac :))
bezimienny - Pon Kwi 26, 2010 9:35 pm

kleju skad masz te przepisy ? jesteś wirtuozem patelni :mrgreen: czy z jakiejś książki kucharskiej ? bo przydały by mi sie jakies nowe przepisy na kuraka
tomczer17 - Pon Kwi 26, 2010 9:40 pm

zarzuc tym przepisem.
kleju45 - Pon Kwi 26, 2010 9:40 pm

lubie pobawic sie w kuchni :)
tutaj masz troche:
http://forumsportowe.us/viewtopic.php?t=402
http://forumsportowe.us/v...der=asc&start=0

mały666 - Pon Kwi 26, 2010 10:34 pm

jak dla mnie to za malo bialka w posilku potreningowym. razi brak miesa czerwonego. swietny efekt uzyskasz dodalac do kazdego posilku dwa lyki serwatki, lub amno calodzienne. jak pijasz zielone herbatki itp to zdrdze ci swojego patenta ;-) .. konska dawke zielonej herbaty, wszelakich ziolek stuninguj mieta dla smaku, dodaj slodzik i zalej wrzatkiem w duzym dzbanku. popijaj schlodzone w ciagu dnia zamiast mineralki..niesamowicie reguluje cale bebechy :mrgreen:

ps jaki masz izolat??

bezimienny - Pon Kwi 26, 2010 11:57 pm

Dopiero białko bede kupował...
choć teraz zastanawiam się nad Premium Pro z Best Body (mieszanina białek)... co myślicie ?
Co do diety, to zwieksze spożycie białka na 3g na 1kg, więc więcej miesa musze dac i jakiegos tuńczyka musze tam wcisnac
co do mięsiwa to różnie bedzie chodzic: indyk, kurak, wołowina
mały -patencik z zielona herbata bardzo mi się podoba, na pewno skorzystam... sam o czymś podobnym myslałem

btw z supli takich to jeszcze planuje: omege-3, witaminy Adam Now, dht blocker lokurvaa ,
wyciąg ze skrzypu i pokrzywy, czosnek w kapsułkach, sylimarol tak profilaktycznie lokurvaa ,
cynk, lecytyna :arrow: coś dorzucić jeszcze prozdrowotnego ?

oprócz tego na moją czupryne: o1yw3
-szampon dermena, Farmona Radical-mgiełka do włosów lokurvaa ,
Loxon 2%

kubakuba - Wto Kwi 27, 2010 12:44 pm

Może spróbuj takiego
czegoś.

Ja dzisiaj zrobiłem podobnie, tylko że kurczak pokrojony drobno w kostkę(daje 150g) i uformowany w dłuższego kotleta.

Placka robię z 60g mąki durum + łyżka oliwy pikantnej + woda.
Do środka dałem sałatę, ogórka, cebulę, pomidora.
Sos zrobiłem z przeciery pomidorowego(same pomidory+sól) dodając czosnek.
Wygląda to tak i wartośći: B 39/ T 11/ W37



linki nie wchodzą tu masz bez ramek
http://img155.imageshack.us/i/p270410132601.jpg/
http://img130.imageshack.us/i/p2704101326.jpg/

bezimienny - Wto Kwi 27, 2010 1:00 pm

dzieki kubakuba, całkiem w pytke wygląda... smaka mi zrobiłeś :twisted:
na pewno z testuje przepis :wink:

gustavomr - Sob Maj 01, 2010 7:59 pm

wiem ze kiedys chyba w kazetkach Kulturystyka i Fitnes były przepisy na rózne smaczne zeczy popytaj znajomych moze maja gazetki to moze cos do diety sobie dopsaujesz
ja cos wkleje ale potem

bezimienny - Sob Maj 01, 2010 10:15 pm

oks jak cos znajdzie to zapodaj linka itp.
musze do czorci zagadac jak ta jego ksiazka kucharska sie nazywa, bo tez dobre przepisy mial w tescie

Radek - Sob Maj 01, 2010 10:24 pm

bezimienny
http://www.empik.com/supe...,prod11950358,p

bezimienny - Sob Maj 01, 2010 10:27 pm

oo wlasnie o ta ksiazke chodzilo
dzieks, sog

gustavomr - Sob Maj 01, 2010 11:08 pm



moze sie cos przyda jak cos znajde to wkleje jeszcze

bezimienny - Sob Maj 01, 2010 11:33 pm

dzieks, przyda sie na pewnoo...
gustavomr - Śro Maj 05, 2010 9:51 am



http://www.musculardevelo...-sniadanie.html

http://kuchnia2.bloog.pl/kat,34618,index.html

bezimienny - Śro Maj 05, 2010 3:36 pm

dzieki gustav :wink:
siusiak - Śro Cze 16, 2010 9:05 am

Jak ma być zdrowa to omiń kurczaka i zastąp go indykiem jest mniej nafaszerowany, lepiej hodowany i ogólnie lepszy. Jak już kurczak to częściej mięso z udek niż cycka wystarczy zdjąć skórę z ud posypać przyprawą polecam taką nowość vegeta natur do złocistego kurczaka lub na grill ( zero konserwantów itp. śmieci ) skropić oliwą i do pieca na 20 minut i mieso kruche i przede wszystkim nie suche.

Raz lub dwa razy na tydzień wrzuciłbym tłustą rybę do menu, ale w porządnej porcji na kolację ale taka 400/500gramowa porcja. Ryba delikatna i łatwo wchodzi.

Jest sezon to owoce jagodowe wskazane w ogóle owoce jagodowe są niskokaloryczne i b. zdrowe i można się nimi obiadać.


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group