Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
koksik844

SOGI: 1130

MASTER


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Sie 2008
Posty: 1130
Skąd: Poznań
  Wysłany: Wto Gru 23, 2008 2:50 pm   Białko w proszku - białko pasteryzowane  

Poniżej opisy białek z tematu
czytałem ze nawet Radek Słodkiewicz je polecał... Ktos miał juz z tym styczność? Myślę ze to dość ciekawa alternatywa dla całych jaj, zwłaszcza ze ja żółtek prawie nie jem.. wiec szkoda kasy na cale jajca

Białko w proszku

Proces technologiczny:

* Wybijanie świeżych jaj kurzych
* Separacja białka
* Filtracja
* Pasteryzacja
* Schładzanie
* Suszenie
* Pakowanie
* Magazynowanie

Zalecana regeneracja proszku:

Należy rozpuścić 1 jednostkę wagową proszku w 7 jednostkach wagowych wody. Zregenerowany 1kg proszku odpowiada białku z około 219 jaj kurzych o wadze 60g.

Potencjalne alergeny:

Białko jaja kurzego

Oświadczenie GMO:

Oświadczamy, że wyroby firmy Basso są wolne od organizmów genetycznie modyfikowanych.

Radiacja:

Oświadczamy, iż produkty firmy Basso nie są poddawane napromieniowaniu ultrafioletowemu i jonizującemu.

Opakowanie:

* Materiał: standardowe opakowanie stanowi karton z wewnętrzną wkładką z folii polietylenowej
* Ciężar jednostkowy produktu: 25 i 10 kg lub inny, zgodnie z zamówieniem odbiorcy

Warunki przechowywania i transportu:

Suche pomieszczenie, temperatura otoczenia

Okres przydatności do spożycia:

18 miesięcy od daty produkcji

Zastosowanie:

Piekarnictwo, cukiernictwo, ciastkarstwo, wyroby farmaceutyczne.

>>>>>>>>>>>>>>>>>

Masa jajowa płynna pasteryzowana

Proces technologiczny:

* Wybijanie świeżych jaj kurzych
* Filtracja
* Pasteryzacja
* Schładzanie
* Pakowanie
* Magazynowanie

Odpowiednik produktu:

1kg produktu odpowiada masie jajowej z około 19 jaj kurzych o wadze 60g.

Potencjalne alergeny:

Jaja kurze

Oświadczenie GMO:

Oświadczamy, że wyroby firmy Basso są wolne od organizmów genetycznie modyfikowanych.

Radiacja:

Oświadczamy, iż produkty firmy Basso nie są poddawane napromieniowaniu ultrafioletowemu i jonizującemu.

Opakowanie:

* Aseptyczny worek foliowy (bag in box) o pojemności 10 kg umieszczony w kartonie
* Zbiornik ze stali k.o. o pojemności do 1000 kg
* Zbiornik z tworzywa sztucznego o pojemności do 1000 kg

Warunki przechowywania i transportu:

Temperatura 0-4°C, po otwarciu produkt należy zużyć w ciągu 48 godzin

Okres przydatności do spożycia:

W zależności od rodzaju opakowania okres przydatności produktu do spożycia jest następujący:

* Bag in box - 35 dni od daty produkcji
* Zbiornik ze stali k.o. - 14 dni od daty produkcji
* Zbiornik z tworzywa sztucznego - 7 dni od daty produkcji

Zastosowanie:

Piekarnictwo, cukiernictwo, ciastkarstwo, produkcja makaronów, wyroby garmażeryjne.
 
 
   
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

theme by chariot.pl
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10