Autor |
Wiadomość |
|
|
|
|
koksik844
SOGI: 1130
MASTER
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Sie 2008 Posty: 1130 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Wto Gru 23, 2008 2:50 pm Białko w proszku - białko pasteryzowane
|
|
|
Poniżej opisy białek z tematu
czytałem ze nawet Radek Słodkiewicz je polecał... Ktos miał juz z tym styczność? Myślę ze to dość ciekawa alternatywa dla całych jaj, zwłaszcza ze ja żółtek prawie nie jem.. wiec szkoda kasy na cale jajca
Białko w proszku
Proces technologiczny:
* Wybijanie świeżych jaj kurzych
* Separacja białka
* Filtracja
* Pasteryzacja
* Schładzanie
* Suszenie
* Pakowanie
* Magazynowanie
Zalecana regeneracja proszku:
Należy rozpuścić 1 jednostkę wagową proszku w 7 jednostkach wagowych wody. Zregenerowany 1kg proszku odpowiada białku z około 219 jaj kurzych o wadze 60g.
Potencjalne alergeny:
Białko jaja kurzego
Oświadczenie GMO:
Oświadczamy, że wyroby firmy Basso są wolne od organizmów genetycznie modyfikowanych.
Radiacja:
Oświadczamy, iż produkty firmy Basso nie są poddawane napromieniowaniu ultrafioletowemu i jonizującemu.
Opakowanie:
* Materiał: standardowe opakowanie stanowi karton z wewnętrzną wkładką z folii polietylenowej
* Ciężar jednostkowy produktu: 25 i 10 kg lub inny, zgodnie z zamówieniem odbiorcy
Warunki przechowywania i transportu:
Suche pomieszczenie, temperatura otoczenia
Okres przydatności do spożycia:
18 miesięcy od daty produkcji
Zastosowanie:
Piekarnictwo, cukiernictwo, ciastkarstwo, wyroby farmaceutyczne.
>>>>>>>>>>>>>>>>>
Masa jajowa płynna pasteryzowana
Proces technologiczny:
* Wybijanie świeżych jaj kurzych
* Filtracja
* Pasteryzacja
* Schładzanie
* Pakowanie
* Magazynowanie
Odpowiednik produktu:
1kg produktu odpowiada masie jajowej z około 19 jaj kurzych o wadze 60g.
Potencjalne alergeny:
Jaja kurze
Oświadczenie GMO:
Oświadczamy, że wyroby firmy Basso są wolne od organizmów genetycznie modyfikowanych.
Radiacja:
Oświadczamy, iż produkty firmy Basso nie są poddawane napromieniowaniu ultrafioletowemu i jonizującemu.
Opakowanie:
* Aseptyczny worek foliowy (bag in box) o pojemności 10 kg umieszczony w kartonie
* Zbiornik ze stali k.o. o pojemności do 1000 kg
* Zbiornik z tworzywa sztucznego o pojemności do 1000 kg
Warunki przechowywania i transportu:
Temperatura 0-4°C, po otwarciu produkt należy zużyć w ciągu 48 godzin
Okres przydatności do spożycia:
W zależności od rodzaju opakowania okres przydatności produktu do spożycia jest następujący:
* Bag in box - 35 dni od daty produkcji
* Zbiornik ze stali k.o. - 14 dni od daty produkcji
* Zbiornik z tworzywa sztucznego - 7 dni od daty produkcji
Zastosowanie:
Piekarnictwo, cukiernictwo, ciastkarstwo, produkcja makaronów, wyroby garmażeryjne. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|