Autor |
Wiadomość |
|
|
|
|
kleju45
SOGI: 1796
MASTER mistrz patelni :D
Pomógł: 11 razy Wiek: 39 Dołączył: 01 Paź 2008 Posty: 1801 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: Śro Lis 05, 2008 6:57 pm
|
|
|
wyglada smacznie, zamiast kielbasy dalbym tutaj poledwiczki wieprzowe albo karkowke (wersja bardziej masowa), no i margaryna palma odpada raczej (za duzo tluszczu trans) lepiej dac maslo albo olej rzepakowy
P.S. wyglada bardzo smacznie zmodyfikuje delikatnie |
_________________ "Trenuj ponad ból,
śmierć będzie twoim jedynym wybawieniem."
J. Weider |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inferno03
SOGI: 43
świerzak
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Paź 2008 Posty: 43 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Śro Lis 05, 2008 7:04 pm
|
|
|
Nietylko wyglada, ale jest smaczne Bardzije lubie ten sos od bolonskiego Co do modyfikacji miesa to napewno zmieni smak bo kielbasa w duzej mierze daje ten smaczek, ale podstawa tego charakterystycznego smaku jest ogorek |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Russell
SOGI: 6868
MASTER aka Niedźwiedź
Pomógł: 4 razy Wiek: 36 Dołączył: 05 Lis 2008 Posty: 1412
|
Wysłany: Śro Lis 05, 2008 7:33 pm
|
|
|
owsiane
odpowiednia ilość smacznego białka
rodzynki,orzechy do smaku
200 ml mleka 0%
platki przyrządzić,dodać białka zalać mlekiem, wrzucić dodatki, w blender, mikser czy shaker i mamy bombe na śniadanie |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
koksik844
SOGI: 1130
MASTER
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Sie 2008 Posty: 1130 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Śro Lis 05, 2008 8:31 pm
|
|
|
melko 0% to juz nie melko hehe
ja czasami pije 0,5 ale to i tak nie to samo co prosto od krowiego cyca...
jak sie bylo mlody i u rodzinki na wsi to to dopiero bylo fajnie |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nrw
SOGI: 2147479409
pitbullshop
Pomógł: 14 razy Dołączył: 16 Lip 2008 Posty: 2571
|
Wysłany: Śro Lis 05, 2008 8:34 pm
|
|
|
Wogole mleko jest dobre dla mlodych krow |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inferno03
SOGI: 43
świerzak
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Paź 2008 Posty: 43 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Śro Lis 05, 2008 8:35 pm
|
|
|
Ja tylko pije mleko 1,5%! 0.5 zamalo a 3,2 zaduzo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Russell
SOGI: 6868
MASTER aka Niedźwiedź
Pomógł: 4 razy Wiek: 36 Dołączył: 05 Lis 2008 Posty: 1412
|
Wysłany: Czw Lis 06, 2008 6:57 am
|
|
|
toć daj mleka takiego jak lubisz
jeżeli wolisz z wodą to rób z wodą, ale jakby nie patrzec posiłek masz raz dwa i wchodzi tez raz dwa |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kleju45
SOGI: 1796
MASTER mistrz patelni :D
Pomógł: 11 razy Wiek: 39 Dołączył: 01 Paź 2008 Posty: 1801 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: Pią Sty 09, 2009 1:43 pm
|
|
|
zona ostanio robila dobre na klopsiki drobiowe pyszotka dobre na redukcje, 200g ryzu, ok 500g cyca z kurczaka 200g pieczarek dwie cebule
cebule zeszklic na lyzce oliwy, dodac do tego pokrojone drobno pieczarki, filet z kurczaka zmielic, ryz podgotowac, pozniej wszystko razem wymieszac wbic jedno jajko dodac przyprawy do smaku i zagotowac wszystko w bulionie, mmmm palce lizac dodac do tego jakos surowke i posilek jak znalazl |
_________________ "Trenuj ponad ból,
śmierć będzie twoim jedynym wybawieniem."
J. Weider |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SpAiro_
SOGI: -8664
MASTER OF HARDCORE
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Gru 2008 Posty: 2891 Skąd: Obecnie IRL
|
Wysłany: Śro Lut 11, 2009 6:14 pm
|
|
|
Spaghetti z piersiami z kurczaka:
pół papryki czerwonej,
pół papryki zółtej,
mała cebulka,
pierś z kurczaka,
pół puszki kukurydzy,
1/2 kg pomidorów lub mały koncentrat pomidorowy,
sól, pieprz, vegeta, bazylia
ser
makaron
Podsmażamy cebulkę i pokrojone w kawałki mięso. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę, kukurydzę, przyprawy, podlewamy wodą. Gdy papryka i mięso będą miekkie dodajemy pokrojone pomidory lub koncentrat. Na koniec posypujemy bazylia i podsmażamy ok 1 min.
Na ugotowany makaron wkładamy sos i posypujemy starkowanym serem.
UWIELBIAM TO |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kleju45
SOGI: 1796
MASTER mistrz patelni :D
Pomógł: 11 razy Wiek: 39 Dołączył: 01 Paź 2008 Posty: 1801 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: Śro Lut 11, 2009 9:21 pm
|
|
|
swietne takie spagetti palce lizac |
_________________ "Trenuj ponad ból,
śmierć będzie twoim jedynym wybawieniem."
J. Weider |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inferno03
SOGI: 43
świerzak
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Paź 2008 Posty: 43 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Czw Lut 12, 2009 9:25 pm
|
|
|
kleju45 napisał/a: | zona ostanio robila dobre na klopsiki drobiowe pyszotka dobre na redukcje, 200g ryzu, ok 500g cyca z kurczaka 200g pieczarek dwie cebule
cebule zeszklic na lyzce oliwy, dodac do tego pokrojone drobno pieczarki, filet z kurczaka zmielic, ryz podgotowac, pozniej wszystko razem wymieszac wbic jedno jajko dodac przyprawy do smaku i zagotowac wszystko w bulionie, mmmm palce lizac dodac do tego jakos surowke i posilek jak znalazl |
Dobrze rozumiem, ze mieso, cebule, pieczarki, ryz, przyprawy wraz z jajem wymieszac, ale nielapie co tym bulionem Gotowe uformowane klopsiki z masy gotujemy w bulionie? Czy moze smazymy |
_________________ Aktualnie Mercedes W124 E-klasa 200D automat
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kleju45
SOGI: 1796
MASTER mistrz patelni :D
Pomógł: 11 razy Wiek: 39 Dołączył: 01 Paź 2008 Posty: 1801 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: Czw Lut 12, 2009 9:35 pm
|
|
|
mozna ugotowac, tylko wrzucasz na wrzacy bulion i sie nie rozpada i mozna smazyc, wiadomo ktore smaczniejsze |
_________________ "Trenuj ponad ból,
śmierć będzie twoim jedynym wybawieniem."
J. Weider |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BULDOGER
SOGI: 88
świerzak
Dołączył: 14 Gru 2008 Posty: 88
|
Wysłany: Sob Lut 28, 2009 8:38 pm
|
|
|
Jeśli mleko, to tylko tłuste! Przynajmniej 3,2%, można dostać 3,5%, super jeśli ktoś ma dostęp do mleka prosto od krowy. 2% czy 1,5% mleko, to po prostu rozwodnione mleko tłuste. 0% mleko, to mleko poddane filtracji gdzie usuwany jest tłuszcz, dla mnie to woda zabarwiona na biało. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|