Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
kleju45 

SOGI: 1796

MASTER
mistrz patelni :D


Pomógł: 11 razy
Wiek: 39
Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 1801
Skąd: Podkarpacie
  Wysłany: Śro Lis 05, 2008 6:57 pm     

wyglada smacznie, zamiast kielbasy dalbym tutaj poledwiczki wieprzowe albo karkowke (wersja bardziej masowa), no i margaryna palma odpada raczej (za duzo tluszczu trans) lepiej dac maslo albo olej rzepakowy

P.S. wyglada bardzo smacznie zmodyfikuje delikatnie
_________________
"Trenuj ponad ból,
śmierć będzie twoim jedynym wybawieniem."
J. Weider
 
 
   
inferno03

SOGI: 43

świerzak


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 43
Skąd: Poznań
  Wysłany: Śro Lis 05, 2008 7:04 pm     

Nietylko wyglada, ale jest smaczne :D Bardzije lubie ten sos od bolonskiego :) Co do modyfikacji miesa to napewno zmieni smak bo kielbasa w duzej mierze daje ten smaczek, ale podstawa tego charakterystycznego smaku jest ogorek :D
 
 
   
Russell 

SOGI: 6868

MASTER
aka Niedźwiedź


Pomógł: 4 razy
Wiek: 36
Dołączył: 05 Lis 2008
Posty: 1412
  Wysłany: Śro Lis 05, 2008 7:33 pm     

owsiane
odpowiednia ilość smacznego białka
rodzynki,orzechy do smaku
200 ml mleka 0%

platki przyrządzić,dodać białka zalać mlekiem, wrzucić dodatki, w blender, mikser czy shaker i mamy bombe na śniadanie
 
 
   
koksik844

SOGI: 1130

MASTER


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Sie 2008
Posty: 1130
Skąd: Poznań
  Wysłany: Śro Lis 05, 2008 8:31 pm     

melko 0% to juz nie melko hehe 8)
ja czasami pije 0,5 ale to i tak nie to samo co prosto od krowiego cyca...
jak sie bylo mlody i u rodzinki na wsi to to dopiero bylo fajnie :)
 
 
   
nrw

SOGI: 2147479409

pitbullshop

Pomógł: 14 razy
Dołączył: 16 Lip 2008
Posty: 2571
  Wysłany: Śro Lis 05, 2008 8:34 pm     

Wogole mleko jest dobre dla mlodych krow :)
 
 
   
inferno03

SOGI: 43

świerzak


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 43
Skąd: Poznań
  Wysłany: Śro Lis 05, 2008 8:35 pm     

Ja tylko pije mleko 1,5%! 0.5 zamalo a 3,2 zaduzo :)
 
 
   
Russell 

SOGI: 6868

MASTER
aka Niedźwiedź


Pomógł: 4 razy
Wiek: 36
Dołączył: 05 Lis 2008
Posty: 1412
  Wysłany: Czw Lis 06, 2008 6:57 am     

toć daj mleka takiego jak lubisz :P

jeżeli wolisz z wodą to rób z wodą, ale jakby nie patrzec posiłek masz raz dwa i wchodzi tez raz dwa
 
 
   
kleju45 

SOGI: 1796

MASTER
mistrz patelni :D


Pomógł: 11 razy
Wiek: 39
Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 1801
Skąd: Podkarpacie
  Wysłany: Pią Sty 09, 2009 1:43 pm     

zona ostanio robila dobre na klopsiki drobiowe pyszotka dobre na redukcje, 200g ryzu, ok 500g cyca z kurczaka 200g pieczarek dwie cebule
cebule zeszklic na lyzce oliwy, dodac do tego pokrojone drobno pieczarki, filet z kurczaka zmielic, ryz podgotowac, pozniej wszystko razem wymieszac wbic jedno jajko dodac przyprawy do smaku i zagotowac wszystko w bulionie, mmmm palce lizac dodac do tego jakos surowke i posilek jak znalazl :)
_________________
"Trenuj ponad ból,
śmierć będzie twoim jedynym wybawieniem."
J. Weider
 
 
   
SpAiro_

SOGI: -8664

MASTER
OF HARDCORE


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 01 Gru 2008
Posty: 2891
Skąd: Obecnie IRL
  Wysłany: Śro Lut 11, 2009 6:14 pm     

Spaghetti z piersiami z kurczaka:

pół papryki czerwonej,
pół papryki zółtej,
mała cebulka,
pierś z kurczaka,
pół puszki kukurydzy,
1/2 kg pomidorów lub mały koncentrat pomidorowy,
sól, pieprz, vegeta, bazylia
ser
makaron

Podsmażamy cebulkę i pokrojone w kawałki mięso. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę, kukurydzę, przyprawy, podlewamy wodą. Gdy papryka i mięso będą miekkie dodajemy pokrojone pomidory lub koncentrat. Na koniec posypujemy bazylia i podsmażamy ok 1 min.

Na ugotowany makaron wkładamy sos i posypujemy starkowanym serem.

UWIELBIAM TO :P
 
 
   
kleju45 

SOGI: 1796

MASTER
mistrz patelni :D


Pomógł: 11 razy
Wiek: 39
Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 1801
Skąd: Podkarpacie
  Wysłany: Śro Lut 11, 2009 9:21 pm     

swietne takie spagetti palce lizac
_________________
"Trenuj ponad ból,
śmierć będzie twoim jedynym wybawieniem."
J. Weider
 
 
   
inferno03

SOGI: 43

świerzak


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 43
Skąd: Poznań
  Wysłany: Czw Lut 12, 2009 9:25 pm     

kleju45 napisał/a:
zona ostanio robila dobre na klopsiki drobiowe pyszotka dobre na redukcje, 200g ryzu, ok 500g cyca z kurczaka 200g pieczarek dwie cebule
cebule zeszklic na lyzce oliwy, dodac do tego pokrojone drobno pieczarki, filet z kurczaka zmielic, ryz podgotowac, pozniej wszystko razem wymieszac wbic jedno jajko dodac przyprawy do smaku i zagotowac wszystko w bulionie, mmmm palce lizac dodac do tego jakos surowke i posilek jak znalazl :)

Dobrze rozumiem, ze mieso, cebule, pieczarki, ryz, przyprawy wraz z jajem wymieszac, ale nielapie co tym bulionem :D Gotowe uformowane klopsiki z masy gotujemy w bulionie? Czy moze smazymy :D
_________________
Aktualnie Mercedes W124 E-klasa 200D automat
 
 
   
kleju45 

SOGI: 1796

MASTER
mistrz patelni :D


Pomógł: 11 razy
Wiek: 39
Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 1801
Skąd: Podkarpacie
  Wysłany: Czw Lut 12, 2009 9:35 pm     

mozna ugotowac, tylko wrzucasz na wrzacy bulion i sie nie rozpada i mozna smazyc, wiadomo ktore smaczniejsze 8)
_________________
"Trenuj ponad ból,
śmierć będzie twoim jedynym wybawieniem."
J. Weider
 
 
   
BULDOGER

SOGI: 88

świerzak

Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 88
  Wysłany: Sob Lut 28, 2009 8:38 pm     

Jeśli mleko, to tylko tłuste! Przynajmniej 3,2%, można dostać 3,5%, super jeśli ktoś ma dostęp do mleka prosto od krowy. 2% czy 1,5% mleko, to po prostu rozwodnione mleko tłuste. 0% mleko, to mleko poddane filtracji gdzie usuwany jest tłuszcz, dla mnie to woda zabarwiona na biało.
 
 
   
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

theme by chariot.pl
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10