Autor |
Wiadomość |
|
|
|
|
keram
SOGI: 16278
MASTER
|
Wysłany: Sob Wrz 03, 2016 11:56 am BĹÄdy treningowe i nie tylko
|
|
|
1.Trening do wyczerpania miÄsniowego
"...bo nie ma przecieĹź czegoĹ takiego jak przetrenowanie!" Hmmm jestem innego zdania. KiedyĹ trenowaĹem w kaĹźdej serii do upadku. OdkĹadaĹem hantle lub sztangÄ, gdy na nastÄpne powtĂłrzenie nie byĹo juĹź siĹy, a nawet czasem wtedy robiĹem powtĂłrzenia oszukane albo wymuszone. Dla naturala taki trening nie jest niczym dobrym. Najlepsze rozwiÄ
zanie to kaĹźda seria koĹczona z 1-2 powtĂłrzeniami w zapasie. Gdy prĂłbujemy zrobiÄ "jeszcze jedno machniÄcie" atakujemy mocno Centralny UkĹad Nerwowy. Spada nam poziom IGF-1, hormonu wzrostu i testosteronu. OsĹabiamy tym regeneracjÄ i utrudniamy budowÄ nowych miÄĹni.
2.Zbyt dĹugie treningi
Tu krĂłtko: hormon wzrostu wyrzucany jest maksymalnie do 90min. TrenujÄ
c po 2-3 godziny nie zdobÄdziemy lepszych rezultatĂłw, nasze naturalne organizmy majÄ
swoje ograniczenia niestety. Sam Dorian Yates mawiaĹ, Ĺźe dĹuĹźsze treningi sÄ
jaĹowe, ma byÄ intensywnie!
3.Nadmierna suplementacja
"ludzie kupujÄ
masÄ suplementĂłw, bez ktĂłrych da siÄ obejĹÄ. ZaczynajÄ
dawkowaÄ, przez co tracÄ
potejncaĹ, aby otrzymaÄ lepsze efekty. Z czasem, kiedy nic nie bÄdzie chciaĹo wejĹÄ, naleĹźy siÄ suplementowaÄ"
Suplementy lepiej wprowadzaÄ stopniowo, w przypadku poszczegĂłlnych brakĂłw w diecie.
4.Brak techniki
"MĂłj podstawowy bĹÄ
d na poczÄ
tku, to nie przykĹadanie siÄ do techniki"
Olewanie techniki czÄsto koĹczy siÄ kontuzjÄ
, a przekĹadanie siĹy nad poprawne wykonanie Äwiczenia nie da nam planowanych przyrostĂłw (miÄsieĹ wykonuje inny rodzaj pracy).
5.JeĹÄ, jakby nie byĹo jutra
"przesadziĹem z kaloriami, a jestem ektomorfikiem. TakĹźe poczÄ
tkujÄ
cym radzÄ nie skakaÄ z kaloriami, tylko rozsÄ
dnie dodawaÄ w miarÄ potrzeb, bo bÄdzie smalec wchodziĹ zamiast miÄĹni"
To, Ĺźe waga nam miesiÄcznie pokazuje kilka kilogramĂłw wiÄcej wcale nie oznacza, Ĺźe nabieramy miÄĹnia. CzÄsto wiÄkszoĹÄ jest to tĹuszcz i woda podskĂłrna.
6.Na treningu rosnÄ
miÄĹnie, dieta jest dla kobitek
"uwaĹźaĹem, Ĺźe jedzenie to bzdura, a sam trening wystarczy, Ĺźeby wszystko magicznie rosĹo Internet bardzo szybko sprowadziĹ mnie na ziemiÄ "
Nie ma surplusu kalorii - nie nabierzemy miÄĹni, nie ma deficytu - nie wytniemy siÄ. OczywiĹcie wyjÄ
tkiem sÄ
noob gains, ktĂłre zdobÄdziemy ze Ĺrednim treningiem i bez trzymania miski.
7.Nadmierne treningi
"na poczÄ
tku trenowaĹem codziennie po godzinie bo myslalem ze trening robi miesnie"
MiÄĹnie rosnÄ
podczas regeneracji, na treningu je niszczymy
8.Higiena
"RÄczniki, zabierajmy ze sobÄ
rÄczniki
No i teĹź niektĂłrzy myĹlÄ
Ĺźe na siĹce siÄ spocÄ
to nie muszÄ
siÄ myÄ przed niÄ
....a potem wali na caĹej sali"
Gdyby ktoĹ przyszedĹ do Ciebie po poĹudniu ĹmierdzÄ
cy i powiedziaĹ "siema, co tam, jakby co to w domu siÄ umyjÄ jak wrĂłcÄ, a do wieczora jeszcze i tak siÄ ubrudzÄ" to nie byĹbyĹ zaĹźenowany?
9.Porzucone hantle
"No i odkĹadanie ciÄĹźarĂłw na miejsce. DuĹźo ludzi tego nie robi, a potem leĹźy sztanga bo wszyscy myĹlÄ
, Ĺźe ktoĹ coĹ niÄ
robi i akurat ma przerwÄ. BaĹagan jaki siÄ robi przez niedbalstwo to teĹź osobny temat."
SkoĹczyĹeĹ serie? OdĹóş sprzÄt na miejsce, nie jesteĹ tu sam.
10.DziĹ robiÄ masÄ, jutro siÄ pomyĹli
"CiÄ
gĹa zmiana zdania caĹy czas zmiana diety 1 tydzieĹ dotatni bilans 2 tydzieĹ ujemny. U mnie z tym jest najwiÄkszy problem"
Mezocykl powinien trwaÄ na tyle dĹugo, aby organizm zdÄ
ĹźyĹ na niego odpowiednio zareagowaÄ.
11.Plaşówka
"Trenowanie wybranych partii (czÄsto tylko klata, bic lub ewentualnie brzuch, bo krata musi byÄ) i pomijanie nĂłg oraz sĹabe trenowanie plecĂłw czÄsto na odwal."
RoĹnijmy cali, nie tylko nasze Ĺapy. Niesymetryczny wyglÄ
d nie wyglÄ
da wcale tak dobrze.
12.Brak posiĹku potreningowego
"kiedy zaczynaĹem ÄwiczyÄ zwykle treningi robiĹem późnym wieczorem i po nich nie miaĹem ochoty zbytnio jeĹÄ wiÄc od razu kĹadĹem siÄ spaÄ"
Okno anaboliczne, mimo iĹź czÄsto hiperbolizowane przez firmy suplementacyjne, niesie za sobÄ
najwaĹźniejsze dla nas korzyĹci. Bez jego wykorzystania nie zbudujemy upragnionej sylwetki - organizm musi mieÄ cegieĹki, by wybudowaÄ fortecÄ. PosiĹek potreningowy naleĹźy spoĹźyÄ niezaleĹźnie od pory dnia, nawet po 23. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
666
SOGI: 592725
z piekła rodem
|
Wysłany: Pon Wrz 05, 2016 2:56 pm
|
|
|
2.Zbyt dĹugie treningi - nieprawda. Moje np trenigi sa min 3h i jest progres. Nie tylko u mnie u innych tez. To nie ma wogole zadnego odzwierciedlenia a prawtyce. Z dupy wziete teoretyczne dyrdymaly operta na badaniach czyli teorii.
3.Nadmierna suplementacja , zgadzam sie napewno z tym ze suple wproawdzamy stpniowo. Tylko ze nie istnieje cos takiego jak umiarkowana czy nadmierna suplementacja. Jest takie moje swiete haslo kotre sprawdza sie 22lata, trening i suple podstawa dieta i koksy tylko smieszna zabawa.Tego hasla sie trzymam i jakos cos zrobilem. Zreszta nie tylko ja.
6. Na treningu rosnÄ
miÄĹnie, dieta jest dla kobitek , tu poniekat jest racja. Dieta jest tylk smieszna zabawa . Trening i suple podstawa.
8.Higiena , glupota owczesna. Normlana silownia wyglada tak ze pot ocieka z lawek i jebie na sali i to sa warnki na postep. Oczywiscie to hardkorowa wersja extreme , ale tez tak w wiekszosci pajacowanie z recznikiem i kladzenie go na lawach ktorych sie trenuej zkarawa na smiech i glupote tych co to robia.
12.Brak posiĹku potreningowego to tak , tylko ze ten posilek w 1szej fazie powinine skladac sie z dobrej klasy gainera np HArd Gainer 30% z PxS , obecnie chyba najlepzy na rynku na swiecie. Bo zaden producent nie przklada do tej podstawy uwagi jakos.
Masz 100sogo za art. Wnosi cos fajnego i temat do dyskusji. |
_________________ Power X Sport Team |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|