Autor |
Wiadomość |
|
|
|
|
bezimienny
SOGI: 1394
MASTER
Pomógł: 13 razy Dołączył: 14 Wrz 2008 Posty: 2101
|
Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 2:30 pm Sogi za sugestie i pomysły %-)
|
|
|
Zmieniam diete pod cykl testovis + clen
Założenia: dieta ma być zdrowa, lekka, przyjemna ale przy tym pełno wartościowa
obecna waga na czczo 96kg
B - 2 do 2,5g na 1kg = 240g
T- 1g na 1kg =96g
WW- 4g na 1kg = 384g
kcal = 3360
trening siłowy 5x w tygodniu
aeroby 3x w tygodniu, 1x interwał
Na szybkensa coś takiego na razie obmyśliłem:
1. Płatki owsiane 50g + izolat białka porcja + 5g BCAA
B-29g / T-5g / WW-33g
- Rowerek 45-60min
2. Omlet: 4białka + 2całe jajka + 100g serka wiejskiego +100g płatków owsianych górskich, dżem niskosłodzony odrobina, 1 jabłko
B-40g / T-25g / WW-86g
3. kanapka: bułka sezamowa, 100g indyka, 2 plasterki chudego sera, sałata, pomidor, cebula,papryka, musztarda i kilka kropel czerwonego octu winnego + oliwa z oliwek
B-30g / T-20g / WW-41g
4. 100g ryżu + 150g piersi z kuraka
B-35g / T-2g / WW-77g
-Trening
5. zaraz po treningu: BCAA 5g + 2jabłka + porcja izolatu białka
B- 25g / T- 3g / WW-30g
6. 100g ryżu + 150g piersi z kurczaka + warzywa + oliwa z oliwek
B-35g / T-15g / WW-77g
7. Jogurt naturalny 400g + 50g sera twarogowego chudego + szklanka jagód
+ oliwa z oliwek 10g - taki szejkens ;]
B-30g / T-20g / WW-25g
do tego w ciągu dnia sporo warzyw (dużo zielonych), antyoksydanty (zielona herbata, zioła itp)
woda niegazowana 6L
razem cos ok:
B-225g
T-90g
WW-370
Zapraszam do pomocy |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kleju45
SOGI: 1796
MASTER mistrz patelni :D
Pomógł: 11 razy Wiek: 40 Dołączył: 01 Paź 2008 Posty: 1801 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 5:50 pm Re: Sogi za sugestie i pomysły %-)
|
|
|
bezimienny napisał/a: | Zmieniam diete pod cykl testovis + clen
Założenia: dieta ma być zdrowa, lekka, przyjemna ale przy tym pełno wartościowa
obecna waga na czczo 96kg
B - 2 do 2,5g na 1kg = 240g
T- 1g na 1kg =96g
WW- 4g na 1kg = 384g
kcal = 3360
trening siłowy 5x w tygodniu
aeroby 3x w tygodniu, 1x interwał
Na szybkensa coś takiego na razie obmyśliłem:
1. Płatki owsiane 50g + izolat białka porcja + 5g BCAA
B-29g / T-5g / WW-33g
- Rowerek 45-60min dorzucilbym jakis owoc np winogoroo
2. Omlet: 4białka + 2całe jajka + 100g serka wiejskiego +100g płatków owsianych górskich, dżem niskosłodzony odrobina, 1 jabłko
B-40g / T-25g / WW-86g (ok)
3. kanapka: bułka sezamowa, 100g indyka, 2 plasterki chudego sera, sałata, pomidor, cebula,papryka, musztarda i kilka kropel czerwonego octu winnego + oliwa z oliwek
B-30g / T-20g / WW-41g zamiast bułki sezam to daj abraham bedzie lepsza
4. 100g ryżu + 150g piersi z kuraka dodaj 50g kurakaB-35g / T-2g / WW-77g
-Trening
5. zaraz po treningu: BCAA 5g + 2jabłka + porcja izolatu białka
B- 25g / T- 3g / WW-30g (jabłko po treningu raczej odpada dodaj biały ryż)
6. 100g ryżu + 150g piersi z kurczaka + warzywa + oliwa z oliwek
B-35g / T-15g / WW-77g
7. Jogurt naturalny 400g + 50g sera twarogowego chudego + szklanka jagód
+ oliwa z oliwek 10g - taki szejkens ;]
B-30g / T-20g / WW-25g wiecej sera dodaj i bedzie git
do tego w ciągu dnia sporo warzyw (dużo zielonych), antyoksydanty (zielona herbata, zioła itp)
woda niegazowana 6L
razem cos ok:
B-225g bedzie ok 245
T-90g
WW-370
Zapraszam do pomocy |
|
_________________ "Trenuj ponad ból,
śmierć będzie twoim jedynym wybawieniem."
J. Weider |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bezimienny
SOGI: 1394
MASTER
Pomógł: 13 razy Dołączył: 14 Wrz 2008 Posty: 2101
|
Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 6:55 pm
|
|
|
dziekóweczka kleju ;*
aha kurczak będzie szedł przeważnie z parowaru, więc smak takiego miesa do najwyborniejszych nie należy... i tak myśle czy odrobina sosu do tego kuraka dałaby rade tam w porach około treningowych np. tzatziki, chili ? tylko wiadomo że to będą oczywiście ilości mikroskopowe, do smaku |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tomczer17 [Usunięty]
SOGI: 52
|
Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 7:21 pm
|
|
|
ja bym dodal. w przeciwnym razie po paru tyg mozesz miec taki jadlowstret ze coraz ciezej kazdy kęs bedzie wchodzil.
100gr ryzu + 150gr kuraka to licz jako 30gr bialka.
podobnie z jogurtem i twarogiem. liczylbym jedynie bialko z twarogu. i tak dawka tych bialek jak na cykl nie jest zbyt duza wiec lepiej zanizyc niz zawyzyc obliczenia co moze sklonic do dodania np dodatkowych 100gr kuraka zeby bilans wyszedl ok |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kleju45
SOGI: 1796
MASTER mistrz patelni :D
Pomógł: 11 razy Wiek: 40 Dołączył: 01 Paź 2008 Posty: 1801 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 7:21 pm
|
|
|
ja tam tzatziki nie zaluje wlasnej produkcji, pieprz 3-4 wycisniete zabki czosnku, troszke soli do sloika zakrecic wymieszac odstawic na kilka godzin do lodowki i sosik rewelacja
kurczak na parze tez moze byc dobry tylko trzeba go ponadcicnac i dobrze zamarynowac na kilkanascie godzin do lodowki i jest pychotka ew mozesz piec w folii albo na ruszcie |
_________________ "Trenuj ponad ból,
śmierć będzie twoim jedynym wybawieniem."
J. Weider |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kleju45
SOGI: 1796
MASTER mistrz patelni :D
Pomógł: 11 razy Wiek: 40 Dołączył: 01 Paź 2008 Posty: 1801 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 7:25 pm
|
|
|
kurczak na parze z warzywami
200g piersi z kurczaka.
marchewka.
kilka różyczek brokuła.
papryka zielona i żółta.
fasolka szparagowa
zioła np majeranek oregano tymianek.
sól.
pieprz
pierś pokrój na mniejsze porcje, posyp ziołami. Marchewkę pokrój w plasterki papryke pokrój w kostkę . Do garnka do gotowania na parze wlej 2szkl. wody. Do wkładki włóż mięso nakryj naczynie i gotuj ok20min. dodaj do mięsa warzywa gotuj 15-20min aż warzywa będą gotowe.Po wyjęciu na talerz oprósz warzywa solą pieprzem i ziołami.Mięso przed podaniem na talerz możesz jeszcze zrumienić na łyżeczce oliwy |
_________________ "Trenuj ponad ból,
śmierć będzie twoim jedynym wybawieniem."
J. Weider |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tomczer17 [Usunięty]
SOGI: 52
|
Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 7:27 pm
|
|
|
ja mam chyba wypaczony zmysl juz na tego kuraka. juz kombinuje z przyprawami ale i tak ciezko jest. musze chyba na jakis czas urozmaicac udkami. jednak to mieso lepiej wchodzi niz piers |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kleju45
SOGI: 1796
MASTER mistrz patelni :D
Pomógł: 11 razy Wiek: 40 Dołączył: 01 Paź 2008 Posty: 1801 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 7:30 pm
|
|
|
tomczer17 napisał/a: | ja mam chyba wypaczony zmysl juz na tego kuraka. juz kombinuje z przyprawami ale i tak ciezko jest. musze chyba na jakis czas urozmaicac udkami. jednak to mieso lepiej wchodzi niz piers |
a probowales klopsikow z mielonego miesa kurczaka, albo golabki zamiast wieprzowiny to kurczak, albo bigos z kurczakiem, fasolka po bretonsku z kurczakiem itp |
_________________ "Trenuj ponad ból,
śmierć będzie twoim jedynym wybawieniem."
J. Weider |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tomczer17 [Usunięty]
SOGI: 52
|
Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 7:37 pm
|
|
|
fasolki próbowalem.
ale wersji mielonej, czyli klopsów i gołabków to jeszcze nie. próbowalem z wolowiny klopsów i wiem ze zeby zjesc odpowiednia porcje czyli ok 200-250gr miesa i 100gr ryzu to trzeba strasznei duzo ojebac tego. jakos wiecej sie wydaje niz jakby to jesc osobno w sensie np wolowina smazona i ryz na talerzu. zapewne dlatego ze wol zesmazony zmnijesza objetosc. pewnei podobnie bedzie z kurczakiem ze ciezko bedzie wsunsa taka porcje odpowiednia |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kleju45
SOGI: 1796
MASTER mistrz patelni :D
Pomógł: 11 razy Wiek: 40 Dołączył: 01 Paź 2008 Posty: 1801 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 7:39 pm
|
|
|
a ja robile wczoraj klopsy drobiowe i powiem Ci ze jadlem 80g kaszy gryczanej i 200-250g klopsow w porcji i jeszcze smialo walnalbym wiecej ale nie chce przesadzac |
_________________ "Trenuj ponad ból,
śmierć będzie twoim jedynym wybawieniem."
J. Weider |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bezimienny
SOGI: 1394
MASTER
Pomógł: 13 razy Dołączył: 14 Wrz 2008 Posty: 2101
|
Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 8:35 pm
|
|
|
kleju skad masz te przepisy ? jesteś wirtuozem patelni czy z jakiejś książki kucharskiej ? bo przydały by mi sie jakies nowe przepisy na kuraka |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tomczer17 [Usunięty]
SOGI: 52
|
Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 8:40 pm
|
|
|
zarzuc tym przepisem. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kleju45
SOGI: 1796
MASTER mistrz patelni :D
Pomógł: 11 razy Wiek: 40 Dołączył: 01 Paź 2008 Posty: 1801 Skąd: Podkarpacie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mały666
SOGI: 1058
MASTER
Pomógł: 43 razy Wiek: 46 Dołączył: 17 Wrz 2008 Posty: 1130 Skąd: łódź
|
Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 9:34 pm
|
|
|
jak dla mnie to za malo bialka w posilku potreningowym. razi brak miesa czerwonego. swietny efekt uzyskasz dodalac do kazdego posilku dwa lyki serwatki, lub amno calodzienne. jak pijasz zielone herbatki itp to zdrdze ci swojego patenta .. konska dawke zielonej herbaty, wszelakich ziolek stuninguj mieta dla smaku, dodaj slodzik i zalej wrzatkiem w duzym dzbanku. popijaj schlodzone w ciagu dnia zamiast mineralki..niesamowicie reguluje cale bebechy
ps jaki masz izolat?? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bezimienny
SOGI: 1394
MASTER
Pomógł: 13 razy Dołączył: 14 Wrz 2008 Posty: 2101
|
Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 10:57 pm
|
|
|
Dopiero białko bede kupował...
choć teraz zastanawiam się nad Premium Pro z Best Body (mieszanina białek)... co myślicie ?
Co do diety, to zwieksze spożycie białka na 3g na 1kg, więc więcej miesa musze dac i jakiegos tuńczyka musze tam wcisnac
co do mięsiwa to różnie bedzie chodzic: indyk, kurak, wołowina
mały -patencik z zielona herbata bardzo mi się podoba, na pewno skorzystam... sam o czymś podobnym myslałem
btw z supli takich to jeszcze planuje: omege-3, witaminy Adam Now, dht blocker ,
wyciąg ze skrzypu i pokrzywy, czosnek w kapsułkach, sylimarol tak profilaktycznie ,
cynk, lecytyna coś dorzucić jeszcze prozdrowotnego ?
oprócz tego na moją czupryne:
-szampon dermena, Farmona Radical-mgiełka do włosów ,
Loxon 2% |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|