Autor |
Wiadomość |
|
|
|
|
kleju45
SOGI: 1796
MASTER mistrz patelni :D

Pomógł: 11 razy Wiek: 40 Dołączył: 01 Paź 2008 Posty: 1801 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: Nie Kwi 03, 2011 9:02 am Mięso z jelenia
|
|
|
Panowie co sadzicie o mięsie z jelenia??
kupilem ostatnio w promocji 40zl za kg
znalazlem wartoisci w 100g 22g białka 0 ww 5g tłuszczu
moze byc codziennym dostawca surowca budujacego |
_________________ "Trenuj ponad ból,
śmierć będzie twoim jedynym wybawieniem."
J. Weider |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
czikenus
SOGI: 2288
profesjonalista
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 23 Lis 2009 Posty: 773
|
Wysłany: Nie Kwi 03, 2011 9:40 am
|
|
|
dziczyzna to najlepsze mieso , ale strasznie drogie. Ale jesli masz kase i jest ono przebadane to smialo laduj je |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
metro
SOGI: 5703
profesjonalista
Pomógł: 4 razy Dołączył: 28 Sty 2010 Posty: 786
|
Wysłany: Nie Kwi 03, 2011 10:25 am
|
|
|
j/w. Problem w tym, że dziczyzna musi być długo gotowana bo to bardzo chude i suche mięso. Dobrze jest też mięso wcześniej zamarynować, będzie smaczniejsze i bardziej kruche. |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Huno
SOGI: -664
zawodowiec

Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Wrz 2010 Posty: 445
|
Wysłany: Nie Kwi 03, 2011 10:31 am
|
|
|
Szkoda zwierząt:( |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
kleju45
SOGI: 1796
MASTER mistrz patelni :D

Pomógł: 11 razy Wiek: 40 Dołączył: 01 Paź 2008 Posty: 1801 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: Nie Kwi 03, 2011 10:56 am
|
|
|
obronca praw zwierzat sie odezwał
marynuje sie juz ponad 24h dzisiaj chce robic, trzeba dusic min 2 godziny aby bylo miekkie? tak jak wolowine? |
_________________ "Trenuj ponad ból,
śmierć będzie twoim jedynym wybawieniem."
J. Weider |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Huno
SOGI: -664
zawodowiec

Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Wrz 2010 Posty: 445
|
Wysłany: Nie Kwi 03, 2011 12:33 pm
|
|
|
Nie zwierząt, tylko dzikich zwierząt, które nie są przeznaczone do jedzenia.
Co innego hodowlane. One nawet trawy nie widziały. |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
kubakuba
SOGI: 102
świerzak
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Gru 2009 Posty: 102
|
Wysłany: Nie Kwi 03, 2011 12:45 pm
|
|
|
A potem jak Ci dzik wyskoczy pod samochód i go rozbijesz, to będziesz klnął na te dzikie zwierzątka
kleju daj znać jak tę mięso, jeśli będzie dobre to i ja od wuja trochę wezmę |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
metro
SOGI: 5703
profesjonalista
Pomógł: 4 razy Dołączył: 28 Sty 2010 Posty: 786
|
Wysłany: Nie Kwi 03, 2011 1:59 pm
|
|
|
kleju45 napisał/a: | obronca praw zwierzat sie odezwał
marynuje sie juz ponad 24h dzisiaj chce robic, trzeba dusic min 2 godziny aby bylo miekkie? tak jak wolowine? |
To zależy ile lat miał jeleń i jaka część tuszy. Po prostu co jakiś czas kawałek jelonka na widelec i hop do buzi, trzeba próbować. |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
kleju45
SOGI: 1796
MASTER mistrz patelni :D

Pomógł: 11 razy Wiek: 40 Dołączył: 01 Paź 2008 Posty: 1801 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: Nie Kwi 03, 2011 2:28 pm
|
|
|
lat to nie wiem ile miał a mięso to udziec |
_________________ "Trenuj ponad ból,
śmierć będzie twoim jedynym wybawieniem."
J. Weider |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Martainn
SOGI: 1021
zawodowiec
Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 367 Skąd: Piła
|
Wysłany: Pon Kwi 04, 2011 7:02 am
|
|
|
Mięso jelenia jest bardzo dobre. Niedawno miałem... 20kg. Zjadłem szybko bo jest pycha. Ale jest trudne w obróbce niestety. Bardzo łatwo spieprzyć i wtedy nie będzie się nadawało do zjedzenia.
Podstawą jest "skruszenie" mięsa. Jeśli mięso jest mrożone to tego nie trzeba robić (moczyć w wodzie nawet 3 dni). Chociaż ja zawsze i tak dla spokojności dobę moczę. |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
olek7881
SOGI: 30032
MASTER
Pomógł: 21 razy Wiek: 38 Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 2731
|
Wysłany: Śro Kwi 06, 2011 7:00 am
|
|
|
ale przeplaciles hahaha,moj ziomek kupil calego jelenia 100kg bylo minimum po wypatroszeniu za 400zl
suche w chuj mieso,zawiera duzo omega-3,najzdrowsze zarcie,ale usmazone jest chujowe,tylko gotowane daje rade imho
smacznego
ps.branch wpierdala dziczyzne i patrz jak wyglada |
_________________ R.I.P VADIM BELIAEV
www.poomoc.pl |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
napek
SOGI: 3340
profesjonalista
Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 943
|
Wysłany: Śro Kwi 06, 2011 12:13 pm
|
|
|
olek7881 napisał/a: | ale przeplaciles hahaha,moj ziomek kupil calego jelenia 100kg bylo minimum po wypatroszeniu za 400zl
suche w chuj mieso,zawiera duzo omega-3,najzdrowsze zarcie,ale usmazone jest chujowe,tylko gotowane daje rade imho
smacznego
ps.branch wpierdala dziczyzne i patrz jak wyglada |
To taniej niż kurczaka go kupił |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Wolf
SOGI: 76
świerzak

Wiek: 42 Dołączył: 05 Sty 2009 Posty: 87 Skąd: Łódzkie
|
Wysłany: Śro Kwi 06, 2011 10:08 pm
|
|
|
olek7881 napisał/a: | ale przeplaciles hahaha,moj ziomek kupil calego jelenia 100kg bylo minimum po wypatroszeniu za 400zl
|
to jakiś jelen monstrum musiał być
ze swini 120kg przed ubojem,po zabiciu samego mięsa zostaje 60kg |
_________________ Wszechświat sprzyja zwycięzcom |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
olek7881
SOGI: 30032
MASTER
Pomógł: 21 razy Wiek: 38 Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 2731
|
Wysłany: Śro Kwi 06, 2011 10:27 pm
|
|
|
takie monstrum,ze w 4skurwysyna ciezko bylo wjebac na przyzcepke w nocy,bo gosciu sie jebnal i ustzrelil jelenia zamiast sarny hehehe
oclony zostal nielegalnie i od znajomego,dlatego tak tanio sprawca byl wujkiem kolesia |
_________________ R.I.P VADIM BELIAEV
www.poomoc.pl |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
kleju45
SOGI: 1796
MASTER mistrz patelni :D

Pomógł: 11 razy Wiek: 40 Dołączył: 01 Paź 2008 Posty: 1801 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: Śro Kwi 06, 2011 11:02 pm
|
|
|
to zalatw mi ze dwa takie |
_________________ "Trenuj ponad ból,
śmierć będzie twoim jedynym wybawieniem."
J. Weider |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|