Wysłany: Śro Lip 13, 2011 3:12 pm Jarosław Olech
Jarosław Olech
Z Wikipedii, wolnej encyklopedii
Jarosław Olech (ur. w 1974 r. w Pawłowie koło Starachowic) – sportowiec trenujący trójbój siłowy.
Na początku swojej kariery zawodniczej trenował w Starachowicach. Od kilku lat reprezentuje barwy Tęczy Społem Kielce, w której osiągnął największe sukcesy. Jest obecnie jedenastokrotnym mistrzem Europy oraz siedem razy z rzędu stawał na najwyższym miejscu podium w mistrzostwach świata w trójboju siłowym. Jest także właścicielem kilku rekordów świata.
W Kanadzie w ubiegłym roku sięgnął po siódmy tytuł mistrza świata. Startując w kategorii wagowej do 75 kg osiągnął rekord życiowy 880 kg (co jest również nowym rekordem świata) – 360 kg w przysiadzie (poprawiając swój własny rekord świata o 5 kg), 210 kg w wyciskaniu sztangi leżąc i 310 w martwym ciągu[1].
Kilkukrotnie był także laureatem Plebiscytu Sportowego na najlepszego świętokrzyskiego sportowca organizowanego przez Echo Dnia[2].
Mamy w tej dyscyplinie sportu prawdziwego fenomena. Jest nim Jarosław Olech Tęcza Kielce 8-krotny mistrz świata, a jego wynik w trójboju 820 kg (332,5 + 170 + 317,5) jaki uzyskał startując w wadze 67,5 kg w roku 2003 daje mu według formuły Wilksa najlepszy wynik w historii trójboju w Europie.
dla mnie to kolejny kosmita,albo T-300,sory 666,ale normalni ludzie nie dochodza do takich wynikow jak WY
silny skrzat , na zywo wyglada jak zwykly malutki Kowalski (poki nie zdejmie ubrania), bardzo skromny(tak mi sie wydaje po gadce z nim), diete trzyma taka ze na zawodach jako sedzia pochlania paluszki,ciastka i inne smakołyki
Jest filmik z jego treningu i chyba widac tam nawet Lysego i Kasie?-z forum
Wysłany: Śro Lip 13, 2011 9:07 pm
sunclub napisał/a:
silny skrzat , na zywo wyglada jak zwykly malutki Kowalski (poki nie zdejmie ubrania), bardzo skromny(tak mi sie wydaje po gadce z nim), diete trzyma taka ze na zawodach jako sedzia pochlania paluszki,ciastka i inne smakołyki
Jest filmik z jego treningu i chyba widac tam nawet Lysego i Kasie?-z forum
no na zmiane te siady robili Kasia i Olech
Jarek robi płytko na treningu tzn minimalnie nie dosiada,ale na zawodach już dosiada bez problemu i zalicza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum