| Autor | Wiadomość | 

|  |  |  | 

|  | IronMan86 
 SOGI: 292Moderator Armwrestling

| 

|  Wysłany: Śro Paź 22, 2008 12:11 am   Wywiad z Dawidem Bartosiewiczem. |   
 |  
               | 
 |  
               | Witaj Mam kilka pytań związanych z Twoim startem w tegorocznym Pucharze Świata Zawodowców.

1.Czy mógłbyś się przedstawić?
 - Nazywam się Dawid Bartosiewicz.

2. W jakiej kategorii wagowej będziesz brał udział w Pucharze Świata Zawodowców 2009?
 - Startuję w kategorii do 70 kg na prawą i lewą rękę.

3.Od jakiego czasu przygotowujesz się do startu w tym turnieju?
 - W wakacje miałem trochę przerwy od treningów, obecnie od dwóch miesięcy systematycznie trenuje do Pucharu Świata Zawodowców.

4.Jak często trenujesz w tygodniu?
 - Trenuje trzy do czterech razy w tygodniu.

5.Jak długie treningi prowadzisz?
 - Minimum dwie godziny, czasami dochodzi do trzech.

6.Skupiasz się na budowaniu siły, czy raczej pracujesz nad innymi elementami tj. szybkość, technika, wytrzymałość?
 - Pracuje tak samo ciężko nad każdym z tych elementów.

7.Na jakie partie mięśniowe zwracasz największą uwagę?
 - Najwięcej czasu na treningu poświęcam nadgarstkom i bicepsom. Stosuje dodatkowo trening kulturystyczny na wszystkie partie mięśniowe.

8.Jaki styl walki preferujesz?
 - Najczęściej walczę górą, jednak lubię też walki w haku. W paskach często walczę hakiem.

9.Czy wcześniej miałeś okazję brać udział w takim turnieju, jeśli tak to który byłeś?
 - Startowałem już kilka razy na Nemiroffie. Dwa lata temu byłem trzeci w kategorii do 63 kg na prawą rękę i rok temu byłem drugi na obie ręce w kategorii do 70 kg.

10.Jak oceniasz swoje szanse w tegorocznym Nemiroffie?
 - Czuję że moja forma jest na wysokim poziomie, dlatego na prawa rękę liczę na pierwszą trójkę, na lewą mam nadzieję na odrobinę szczęścia i wtedy też mogę znaleźć się na podium.

11.Czy stosujesz jakąś specjalną dietę i suplementację, opowiedz o tym.
 - Staram się dużo jeść, piję odżywki węglowodanowe, gainery i kreatynę.

12.Jaka jest obecna Twoja waga przed startem?
 - W obecnej chwili ważę równe 70 kg.

13.Największym rywalem będzie dla Ciebie....?
 - Najbardziej obawiam się Romana Tzindelianiego o ile zjawi się w mojej kategorii wagowej. Rok temu wygrałem z Jabą Getiashvilim i Viktarem Bratchenią, ale mimo tego to właśnie oni będą moimi najgroźniejszymi rywalami.

14.Większe szanse Twoim zdaniem masz na prawą czy lewą rękę?
 - Bez wątpienia na prawą!

Dziękuje serdecznie za rozmowę i życzę powodzenia!
 Tomasz Szewczyk

|  |  | 

|  |   |  |  | 

|  |  |  | 

|  |  |  |