Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
lysy 

SOGI: 5104

MASTER

Pomógł: 15 razy
Wiek: 48
Dołączył: 20 Sty 2010
Posty: 1534
Skąd: Poland
  Wysłany: Pon Sty 10, 2011 8:03 pm     

ja robiłem kilka podchodów pod mct i zawsze skucha - szybka wizyta w kiblu :cry:
 
 
 
       
olek7881 

SOGI: 30026

MASTER

Pomógł: 21 razy
Wiek: 37
Dołączył: 08 Sie 2010
Posty: 2730
  Wysłany: Pon Sty 10, 2011 8:40 pm     

lysy napisał/a:
ja robiłem kilka podchodów pod mct i zawsze skucha - szybka wizyta w kiblu :cry:


albo masz nietolerancje albo miales MCT z olimpu lokurvaa

nic to oliwa z oliwek w pierwszej kolejnosci jest rozkladana na MCT,efektu tez sa ok w termogenezie poposilkowej,ale powera nie daje ;)
_________________
R.I.P VADIM BELIAEV
www.poomoc.pl
 
 
       
czikenus 

SOGI: 2288

profesjonalista

Pomógł: 1 raz
Wiek: 34
Dołączył: 23 Lis 2009
Posty: 773
  Wysłany: Pon Sty 10, 2011 9:12 pm     

jako szybkie zrodlo energii to sobie zapodajcie wegle jakies i juz
 
 
       
olek7881 

SOGI: 30026

MASTER

Pomógł: 21 razy
Wiek: 37
Dołączył: 08 Sie 2010
Posty: 2730
  Wysłany: Pon Sty 10, 2011 9:19 pm     

czikenus napisał/a:
jako szybkie zrodlo energii to sobie zapodajcie wegle jakies i juz


nie chodzi i energie tylko spalanie fatu :)
_________________
R.I.P VADIM BELIAEV
www.poomoc.pl
 
 
       
lysy 

SOGI: 5104

MASTER

Pomógł: 15 razy
Wiek: 48
Dołączył: 20 Sty 2010
Posty: 1534
Skąd: Poland
  Wysłany: Pon Sty 10, 2011 9:56 pm     

po żadnym innym oleju ani tłuszczu nie mam czyszczenia jelit a po mct w mniejszym lub większym stopniu ale zawsze...
i nie tylko z olimp-u ;)
 
 
 
       
bezimienny 

SOGI: 1394

MASTER


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 14 Wrz 2008
Posty: 2101
  Wysłany: Pon Sty 10, 2011 10:27 pm     

jeżeli w diecie jest mało błonnika to może to być przy MCT jakiś plus lokurvaa
 
 
       
napek 

SOGI: 3340

profesjonalista

Pomógł: 2 razy
Wiek: 35
Dołączył: 18 Sie 2010
Posty: 943
  Wysłany: Pon Sty 10, 2011 11:09 pm     

lysy napisał/a:
po żadnym innym oleju ani tłuszczu nie mam czyszczenia jelit a po mct w mniejszym lub większym stopniu ale zawsze...
i nie tylko z olimp-u ;)


Miałem dokładnie to samo, zawsze, gdy piłem czyste mct.

Natomiast problem nie istnieje przy mleku kokosowym - gorąco polecam kurczaka w kokosie i curry, wspaniała potrawa, moja ulubiona. Może być ostry, a może być łagodny, można kupić droższe, a można i tańsze składniki, jest uniwersalna i rewelacyjna - a jeśli ktoś zwróci uwagę na gramaturę i składniki, to nada się również na redukcji jako oddech od zwykłej kury z ryżem.
 
 
       
bezimienny 

SOGI: 1394

MASTER


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 14 Wrz 2008
Posty: 2101
  Wysłany: Pon Sty 10, 2011 11:44 pm     

Zapodaj przepisem :mrgreen:
 
 
       
napek 

SOGI: 3340

profesjonalista

Pomógł: 2 razy
Wiek: 35
Dołączył: 18 Sie 2010
Posty: 943
  Wysłany: Wto Sty 11, 2011 12:08 am     

Panie, sam Ci napiszę, jak ja robię na masie, bo taki najlepszy.

Bierzesz garnek, bierzesz patelnię teflonową, bierzesz głęboki talerz.

Do głębokiego talerza wrzucasz pokrojonego w kwadraciki, paseczki, pokemony, czy w co tam chcesz kurczaka. Posypujesz go kurkumą, białym pieprzem, papryką. Możesz lekko polać sosem sojowym, niech sobie nim nasiąknie.

Do garnka -> woda; jeśli solisz możesz lekko posolić -> jak się zagotuje, zrobisz w niej ryż jaśminowy.

Patelnia ->

Na patelnię dajesz zieloną (łagodna) lub czerwoną (ostra) pastę curry. Ona jest tłustawa, więc tylko trochę oliwy, mieszasz tę breję, lekko podgrzewasz.

Otwierasz puszkę z mlekiem kokosowym, najlepiej takim, które ma te fajne bełty. Wyciągasz łyżką kokosowe bełty (ale nie za dużo, bo będziemy w tym smażyć) i wrzucasz na patelnię, zagrzewasz, mieszasz.

Jak tylko zaczyna się powoli smażyć, wrzucasz tam pokrojonego w kwadraciki, paseczki, pokemony, czy w co tam chcesz kurczaka. Jeżeli lubisz - możesz go posypać sezamem, albo wiórkami - ale to już jest wersja opcjonalna.

Podsmażasz kurczaka na patelni, gdy jest już si z zewnątrz, mieszając wlewasz więcej mleka kokosowego, zmniejszasz ogień. Dodajesz sos sojowy. Jeżeli lubisz pikantnie, to jeszcze łyżkę pasty curry, jakąś kurkumę, chilli. Niech się porobi na ostro.

Czekasz, wrzucasz tam pokrojony bakłażan, świeżą kolendrę i bazylię dla złagodzenia smaku. Mieszasz i zostawiasz na wolnym ogniu.

No i to tyle, cała filozofia, a smakuje zajebiście. Fajnie wypada też wersja z krewetkami zamiast kurczakiem, też zajebiście smakuje. Próbowałem dodawać pędy bambusa, ale one są chińskie, a nie tajskie, także mi nie pasowały.
 
 
       
bezimienny 

SOGI: 1394

MASTER


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 14 Wrz 2008
Posty: 2101
  Wysłany: Wto Sty 11, 2011 1:59 pm     

Dzięki
jutro wypróbuje :wink:
jakaś odmiana się przyda
 
 
       
olek7881 

SOGI: 30026

MASTER

Pomógł: 21 razy
Wiek: 37
Dołączył: 08 Sie 2010
Posty: 2730
  Wysłany: Wto Sty 11, 2011 4:20 pm     

testowal ktos olej konopny? :roll: pomaga cos na problemy z cera? :oops: :roll:
_________________
R.I.P VADIM BELIAEV
www.poomoc.pl
 
 
       
lysy 

SOGI: 5104

MASTER

Pomógł: 15 razy
Wiek: 48
Dołączył: 20 Sty 2010
Posty: 1534
Skąd: Poland
  Wysłany: Wto Sty 11, 2011 8:55 pm     

z konopi to ja co innego testowałem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
i pomagał zawsze ale na ... ;) :mrgreen: :mrgreen:
ale to były konopie ... hehe
 
 
 
       
olek7881 

SOGI: 30026

MASTER

Pomógł: 21 razy
Wiek: 37
Dołączył: 08 Sie 2010
Posty: 2730
  Wysłany: Wto Sty 11, 2011 9:25 pm     

lysy napisał/a:
z konopi to ja co innego testowałem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
i pomagał zawsze ale na ... ;) :mrgreen: :mrgreen:
ale to były konopie ... hehe


nie pytalem narkusow heheheheh,ja juz jestem na OFF od jarania,wiec szukam alternatyw :573:
_________________
R.I.P VADIM BELIAEV
www.poomoc.pl
 
 
       
napek 

SOGI: 3340

profesjonalista

Pomógł: 2 razy
Wiek: 35
Dołączył: 18 Sie 2010
Posty: 943
  Wysłany: Wto Sty 11, 2011 11:21 pm     

Mam coś dla was, dzisiaj zrobiłem w sklepie, chyba wszystkie odmiany oleju macie do omówienia oprócz z pestek winogron, oliwy, rzepaku i awokado:





Możecie teraz poomawiać, który najlepszy. Te niektóre ceny kosmiczne.

Widziałem też jakieś cudo: miks różnych olejów z pierwszego tłoczenia dla najlepszej równowagi kwasów omega :)
 
 
       
olek7881 

SOGI: 30026

MASTER

Pomógł: 21 razy
Wiek: 37
Dołączył: 08 Sie 2010
Posty: 2730
  Wysłany: Pią Sty 14, 2011 9:37 am     

mały666 napisał/a:
zmowilem sobie wlasnie na sprobowanie kokosowy ;-) do podsmazenia makaronu z serem i cynamonem, czy omletow chyba sie nada, bo miesa nihuja na slodko nie przelkne..

jeszcze interesuje mnie jedna kwestia.. czy smalec i inne typowe oleje ''do smazenia'' nie traca omegi3/6/9 w wysokiej temperaturze :?:


zdrowe tluszcze w obrobce termicznej traca swoje "specjalne" wlasciwosci i w efekcie nie ma roznicy slonecznikowy czy oliwa z oliwek :570:

PS. Napek-do smazenia olej ryzwowy/smalec/olej kokosowy

do potraw:
oliwa z oliwek(omega-9)
olej lniany(omega 3 wiecej,kwas alfa-linolenowy bez EPA i DHA:)
olej z lososia(w chuj omega3)

najlepiej zmixowac,wtedy dostarczysz wszystkiego:)ewentualnie oliwa z oliwek+lniany+omega-3 w kapsach

olej z konopii(ponoc dobry na problemy z cera:)tylko nie probuj podpalac hehehe lokurvaa
_________________
R.I.P VADIM BELIAEV
www.poomoc.pl
 
 
       
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

theme by chariot.pl
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10