Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
kleju45 

SOGI: 1796

MASTER
mistrz patelni :D


Pomógł: 11 razy
Wiek: 39
Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 1801
Skąd: Podkarpacie
  Wysłany: Pon Lis 03, 2008 3:30 pm     

podobno pekaja ale niewiem napewno
_________________
"Trenuj ponad ból,
śmierć będzie twoim jedynym wybawieniem."
J. Weider
 
 
   
koksik844

SOGI: 1130

MASTER


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Sie 2008
Posty: 1130
Skąd: Poznań
  Wysłany: Pon Lis 03, 2008 3:34 pm     

kleju z wsadz jajco i nagraj kom to zdarzenie - bo jestem ciekaw ci sie stanie :D
 
 
   
kleju45 

SOGI: 1796

MASTER
mistrz patelni :D


Pomógł: 11 razy
Wiek: 39
Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 1801
Skąd: Podkarpacie
  Wysłany: Pon Lis 03, 2008 3:38 pm     

wole nie poszukam na necie jak ktos tak robi

Kolacja
Twarog poltlusty 250g
oliwa 10g
rzodkiweka 5szt
cebula polowka
sol, pieprz
jogurt naturalny
ogorek
warzywa siekamy dodajemy do twarogu dolewamy jogurtu, solimy do smaku i pyszny posilek przed snem :)
_________________
"Trenuj ponad ból,
śmierć będzie twoim jedynym wybawieniem."
J. Weider
 
 
   
koksik844

SOGI: 1130

MASTER


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Sie 2008
Posty: 1130
Skąd: Poznań
  Wysłany: Pon Lis 03, 2008 3:45 pm     

ja wole prostote przed snem, zreszta i ta budze sie w nocy glodny :roll: wiec musze sobie jajka na noc gotowac :) zjem 1-2 i gicior :)
 
 
   
koksik844

SOGI: 1130

MASTER


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Sie 2008
Posty: 1130
Skąd: Poznań
  Wysłany: Pon Lis 03, 2008 3:45 pm     

ja wole prostote przed snem, zreszta i ta budze sie w nocy glodny :roll: wiec musze sobie jajka na noc gotowac :) zjem 1-2 i gicior :)
 
 
   
kleju45 

SOGI: 1796

MASTER
mistrz patelni :D


Pomógł: 11 razy
Wiek: 39
Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 1801
Skąd: Podkarpacie
  Wysłany: Pon Lis 03, 2008 4:00 pm     

kwestia 10 min, a szama pyszna
_________________
"Trenuj ponad ból,
śmierć będzie twoim jedynym wybawieniem."
J. Weider
 
 
   
koksik844

SOGI: 1130

MASTER


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Sie 2008
Posty: 1130
Skąd: Poznań
  Wysłany: Pon Lis 03, 2008 4:16 pm     

no dobra skor mowisz to dzis sprawdze - jak bedzie kicha to przyjde z pretensjami :)
 
 
   
IronMan86

SOGI: 292

Moderator Armwrestling


Dołączył: 17 Paź 2008
Posty: 292
Skąd: Tomaszów Maz./Łódź
  Wysłany: Wto Lis 04, 2008 11:30 am     

Ja lubię płatki owsiane błyskawiczne zalane wrzątkiem z dodatkiem białka czekoladowego mniam :-)
 
 
   
kleju45 

SOGI: 1796

MASTER
mistrz patelni :D


Pomógł: 11 razy
Wiek: 39
Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 1801
Skąd: Podkarpacie
  Wysłany: Wto Lis 04, 2008 12:21 pm     

salatka na low carb, szamam dzisiaj
tunczyk z wody kawalki puszka
ser zolty 60-70g
papryka czerwona 1szt
ogorek kiszony 2 szt
kukurydza konserwowa 2 lyzki
oliwa lyzeczka + 100ml jogurtu naturalnego
sol, pieprz do samku

tunczyk odsaczyc z wody, warzywa posiekac, ser zetrzec na tarce, jogurt wymieszac z oliwa dodac sol i pieprz do samku wszystko wymieszac
salatka mniam mniam, mozna szamac jako zamiennik kurczaka
_________________
"Trenuj ponad ból,
śmierć będzie twoim jedynym wybawieniem."
J. Weider
 
 
   
kleju45 

SOGI: 1796

MASTER
mistrz patelni :D


Pomógł: 11 razy
Wiek: 39
Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 1801
Skąd: Podkarpacie
  Wysłany: Wto Lis 04, 2008 9:16 pm     

a co myslicie o owocach morza??
_________________
"Trenuj ponad ból,
śmierć będzie twoim jedynym wybawieniem."
J. Weider
 
 
   
koksik844

SOGI: 1130

MASTER


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Sie 2008
Posty: 1130
Skąd: Poznań
  Wysłany: Wto Lis 04, 2008 9:31 pm     

heh uwielbiam ten shit :)
szkoda tylko ze taki drogi :roll:
musze sie jeszcze na slimaki skusic bo nie jadlem heh
 
 
   
kleju45 

SOGI: 1796

MASTER
mistrz patelni :D


Pomógł: 11 razy
Wiek: 39
Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 1801
Skąd: Podkarpacie
  Wysłany: Wto Lis 04, 2008 9:35 pm     

smaczny jest chodzi mi o wartosci odzywcze, warto czy nie szamac??
_________________
"Trenuj ponad ból,
śmierć będzie twoim jedynym wybawieniem."
J. Weider
 
 
   
koksik844

SOGI: 1130

MASTER


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Sie 2008
Posty: 1130
Skąd: Poznań
  Wysłany: Wto Lis 04, 2008 9:47 pm     

zdrowe na 100%
dietetycznei tez nie odbigaja od norm ale to by bylo trzeba dokladnie w tabelach sprawdzic no i droga alternatywa to..
 
 
   
Wojski

SOGI: 7

świerzak

Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 7
  Wysłany: Śro Lis 05, 2008 7:48 am     

hehe widze ze pisaliscie tutaj cos o jajkach z mikforali :D kiedys probowalem w sumie to wcale nie pekly wygladaly raczej jak taka mega sztywna jajecznica, jednak w smaku za dobre nie byly i na dodatek lekko zaciagaly w smaku "elektronicznym" smakiem mikrofalowki :D
 
 
   
inferno03

SOGI: 43

świerzak


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 43
Skąd: Poznań
  Wysłany: Śro Lis 05, 2008 6:38 pm     

Makaron z sosem Węgierskim

Składniki:
- 2-3 kiełbasy obojętnie jakie byle nie grilowe bo to największy syf
- 3 ogórki kiszone średniej wielkości
- 2 cebule średnie
- koncentrat pomidorowy
- przyprawy: łyżeczka papryki ostrej, słodkiej, 2 łyżeczka przyprawy do kurczaka, sól, cukier, magi w płynie
- 5-6 łyżeczek maki
- łyżka Palmy margaryny

Sposób przygotowania:
Kroimy kiełbasę, cebule i ogórki w kostkę.

Rozgrzewamy w garnku Palmę i wrzucamy kiełbasę. Po 2 minutach dodajemy paprykę słodką, ostra oraz przyprawę do kurczaka. Podsmażamy 5-8 minut mieszając co jakiś czas.

Następnie dodajemy cebule oraz troszkę wody aby się na nim nie przypaliło przykrywamy i smażymy aż cebula zmięknie. Następnie dodajemy ogórki, mieszamy i smażymy pod przykryciem jakieś 10-15 minut za ogórek zmięknie.

Następnie dodajemy 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego oraz trochę magi, soli i cukru. Podsmażamy nasz farsz z koncentratem jakieś 5 minut.

Następnie dolewamy wody aż do poziomu zakrycia naszego farszu.

W czasie gdy sos będzie się gotować należy przygotować sok pomidorowy do naszego sosu. Do szklanki dajemy dwie czubate łyżeczki koncentratu, trochę soli, magi oraz pół łyżeczki cukru. Zalewamy woda(może być ciepła szybciej nam się rozpuści koncentrat) i mieszamy. Następnie wlewamy do naszego sosu. Czynność tą powtarzamy 3 razy. Podgrzewamy nasz sos na małym ogniu 5 minut i następnie zwiększamy gaz aby sos zagotować. W tym czasie przygotowujemy mąkę z woda do zagęszczenia sosu. Do szklanki z ¾ wody dodajemy 5-6 łyżeczek maki i dokładnie mieszamy. Gdy już nasz sos się gotuje wlewamy stopniowo wodę z mąką mieszając i robimy to tak długo aż nie uzyskamy gęstości sosu takiej jaka nas interesuje(ja wlałem cala szklankę).

Gotujemy jeszcze chwile wszystko i już można podawać. Najlepszym makaronem do tego sosu są świderki lub rurki.

Smacznego życzy Inferno!!! :twisted:
 
 
   
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

theme by chariot.pl
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10