Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Tukoz

SOGI: 2242

świerzak


Dołączył: 14 Maj 2009
Posty: 42
  Wysłany: Sob Cze 11, 2011 12:26 pm     

Chodzi o to ze ma podobno 110% deklarowanej ilosci białka na etykiecie. Czyli zamiast 80g/100g ma 88g/100g
 
 
       
nrw

SOGI: 2147479409

pitbullshop

Pomógł: 14 razy
Dołączył: 16 Lip 2008
Posty: 2571
  Wysłany: Sob Cze 11, 2011 12:33 pm     

Tukoz napisał/a:
Chodzi o to ze ma podobno 110% deklarowanej ilosci białka na etykiecie. Czyli zamiast 80g/100g ma 88g/100g


daj linka
_________________
Оптовий гендель якнайменші ціни в Європі
 
 
       
Tukoz

SOGI: 2242

świerzak


Dołączył: 14 Maj 2009
Posty: 42
  Wysłany: Sob Cze 11, 2011 12:37 pm     

Cięzko bedzie mi to znależć teraz była taka wypowiedz na SFD, któryś z zielonych to pisał.


Dla Pana wyżej:
Przykładem takich sposobów jest mikrofiltracja, która obejmuje zastosowanie membran filtrujących z mikroskopijnymi otworami. Jeszcze inny proces, w którym zastosowano nawet mniejsze otwory w membranach filtrujących serwatkę, został nazwany nanofiltracją. Im mniejsze otwory w membranach filtrujących, tym bardziej kosztowny okazywał się proces. Dzisiaj zwykle przetwarzanie serwatki wykorzystuje początkową ultrafiltrację, która podnosi zawartość białek do 75-80 procent. Powstały płyn serwatkowy jest przepuszczany przez mikro lub nanofiltrację, która pozwala na zatrzymanie jeszcze większej ilości tłuszczów i laktozy. Dzięki tym procesom serwatka zawiera około 1 procent tłuszczu, podczas gdy zawartość białek podnosi się do 81-86,5 procent. Filtracja krzyżowa to raczej sztuczka marketingowa stosowna przez jedną z firm, niż nową technologią, jak sugeruje to reklama. W rzeczywistości ten rodzaj przetwarzania serwatki nie jest lepszy, niż pozostałe sposoby.
 
 
       
lysy 

SOGI: 5104

MASTER

Pomógł: 15 razy
Wiek: 48
Dołączył: 20 Sty 2010
Posty: 1534
Skąd: Poland
  Wysłany: Sob Cze 11, 2011 12:47 pm     

firma olimp też zachwala swoje białka jako najlepszy i najczystszy produkt w unii nawet.
cyt.: mając do wyboru utrzymanie cen na dotychczasowym poziomie a dać mega jakość wybraliśmy to drugie.takie też mieliśmy wyznaczniki od szefostwa,aby stać się firmą produkującą najlepszy produkt na rynku...
 
 
 
       
Tukoz

SOGI: 2242

świerzak


Dołączył: 14 Maj 2009
Posty: 42
  Wysłany: Sob Cze 11, 2011 12:52 pm     

podsumowuąc moze byc wpc 88/100.

Lysy typowy bełkot marketingowy, jestem pewny ze jakość surowców wcale nie jest większa chociażby od jakosci surowców PXS, albo nawet fitmaxa czy BBN


edit: Olimp ma własny surowiec czy od chinczyków bierze? :572:
 
 
       
nrw

SOGI: 2147479409

pitbullshop

Pomógł: 14 razy
Dołączył: 16 Lip 2008
Posty: 2571
  Wysłany: Sob Cze 11, 2011 12:54 pm     

Tukoz napisał/a:
podsumowuąc moze byc wpc 88/100.

Lysy typowy bełkot marketingowy, jestem pewny ze jakość surowców wcale nie jest większa chociażby od jakosci surowców PXS, albo nawet fitmaxa czy BBN


edit: Olimp ma własny surowiec czy od chinczyków bierze? :572:


Własny od chinoli :mrgreen:
_________________
Оптовий гендель якнайменші ціни в Європі
 
 
       
lysy 

SOGI: 5104

MASTER

Pomógł: 15 razy
Wiek: 48
Dołączył: 20 Sty 2010
Posty: 1534
Skąd: Poland
  Wysłany: Sob Cze 11, 2011 1:15 pm     

ja ich nigdy nie zachwalałem,wręcz przeciwnie.
dałem do wglądu to co mi znajomy,ich przedstawiciel nagadał i tyle.

dodam jeszcze np: nie możemy dodawać enzymów trawiennych,mimo że wiemy że polepszyło by to jakość i przyswajalność odżywki bo w pl jest to zabronione...

jeśli mam się takimi wiadomościami nie wynurzać i nie pisać o tym bełkocie marketingowym to ja wymiękam...
nie dlatego że i tak nic ich nie biore i mam o ich jakości złe zdanie ale ton mi się tu nie podoba co do mnie :evil: o coś Wam chodzi konkretnego :?: bo nie wiem :idea:
 
 
 
       
Tukoz

SOGI: 2242

świerzak


Dołączył: 14 Maj 2009
Posty: 42
  Wysłany: Sob Cze 11, 2011 2:57 pm     

Ja tylko dałem komentarz do tego co kopiowałeś skądś. Nie wiem o jaki ton Ci chodzi.
 
 
       
mały666 

SOGI: 1058

MASTER

Pomógł: 43 razy
Wiek: 46
Dołączył: 17 Wrz 2008
Posty: 1130
Skąd: łódź
  Wysłany: Sob Cze 11, 2011 2:59 pm     

Tukoz napisał/a:
Chodzi o to ze ma podobno 110% deklarowanej ilosci białka na etykiecie. Czyli zamiast 80g/100g ma 88g/100g


nie wazne czy ma 70, 80, czy 90% bialka.. wazna jest jakosc surowca, co glownie przeklada sie na przyswajalnosc..
 
 
       
mały666 

SOGI: 1058

MASTER

Pomógł: 43 razy
Wiek: 46
Dołączył: 17 Wrz 2008
Posty: 1130
Skąd: łódź
  Wysłany: Sob Cze 11, 2011 3:03 pm     

Tukoz napisał/a:
podsumowuąc moze byc wpc 88/100.

Lysy typowy bełkot marketingowy, jestem pewny ze jakość surowców wcale nie jest większa chociażby od jakosci surowców PXS, albo nawet fitmaxa czy BBN


edit: Olimp ma własny surowiec czy od chinczyków bierze? :572:


dokladnie.. typowy belkot marketingowy ;-)
.. bazuja na tym ze przecietny trenujacy, zwlaszcza poczatkujacy, nie jest w stanie wyczuc jakiejs duzej roznicy.. smaczne, tanie to najwazniejsze, a ze troche rewolucji zoladkowych to nie wazne.. widocznie organizm musi sie przyzwyczaic do "zarcia w proszku" :roll:
 
 
       
Adramel 

SOGI: 4323

świerzak

Dołączył: 07 Gru 2010
Posty: 108
  Wysłany: Sob Cze 11, 2011 6:52 pm     

nrw napisał/a:
Tukoz napisał/a:
Chodzi o to ze ma podobno 110% deklarowanej ilosci białka na etykiecie. Czyli zamiast 80g/100g ma 88g/100g


daj linka


http://www.sfd.pl/Kolejne...t747451-s7.html

"badanie na własną rękę, jedynie do wglądu moderatorów.
vitafit było badane kilkukrotnie, nie tylko przeze mnie ale przez dwie inne osoby, bo wynik prawdę mówiąc był zaskakujący - 109-110% deklarowanej zawartości.
"

mały666 napisał/a:
Tukoz napisał/a:
Chodzi o to ze ma podobno 110% deklarowanej ilosci białka na etykiecie. Czyli zamiast 80g/100g ma 88g/100g


nie wazne czy ma 70, 80, czy 90% bialka.. wazna jest jakosc surowca, co glownie przeklada sie na przyswajalnosc..


Przyswajalność, czyli BV? Ponoć BV to ściema. Przyswajalność nie może być większa niż 100%. Stąd niektóre produkty posiadające 159 BV to... magia.
Wg artykułu zacytowanego przez Tukoz wyżej. Link:
http://www.sfd.pl/Prawda_i_mity_o_BV-t482793.html
"Faktyczna wartość biologiczna wynosząca 159 dla białka nie jest po prostu możliwa, gdyż maksymalne BV wynosi około 100 punktów."
 
 
       
kleju45 

SOGI: 1796

MASTER
mistrz patelni :D


Pomógł: 11 razy
Wiek: 39
Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 1801
Skąd: Podkarpacie
  Wysłany: Nie Cze 12, 2011 9:46 pm     

z tego co wiem BV to szybkośc przyswajania
_________________
"Trenuj ponad ból,
śmierć będzie twoim jedynym wybawieniem."
J. Weider
 
 
       
666

SOGI: 592725

z piekła rodem

Pomógł: 69 razy
Dołączył: 16 Lip 2008
Posty: 8178
  Wysłany: Nie Cze 12, 2011 10:14 pm     

Mozna zrobic badania na zawarotsc porecntowa tylko co ma to wspolnego z jego jakoscia ? nic.
Vtafit / SFD to marka skierowana do konkurencji z Megabole czy Vitalmaxem czyli ten sam szrot za podobna kase i nie jest tu mozliwa mowa o zadnej jokosci bo jej tu zwyczjanie brak.
_________________
Power X Sport Team
 
 
       
Martainn

SOGI: 1021

zawodowiec

Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 367
Skąd: Piła
  Wysłany: Pon Cze 13, 2011 8:54 am     

olek7881 napisał/a:

tak samo jak zarembski sie tlumaczyl,ze universal wpadl ,bo mleczarnia przyciela w chuja od ktorej brali bialko,universal nie robi wlasnego bialka bral od jakiejs mleczarni to spoko :lol: lokurvaa lokurvaa lokurvaa

A która firma odżywkowa produkuje sama WPC? Chyba tylko ON. Choć i to nie jest pewne w 100%. Wszystkie firmy biorą to od "mleczarni". Są jednak mleczarnie, które się skupiają głównie na tym, a są takie dla których jest to odpadem i sprzedają jako odpad.
To, że białko się pieni nie do końca świadczy o tym, że jest kiepski surowiec. Niektóre smaki BBN się pienią, a surowiec jest pierwsza klasa. Zależy też w czym białko przygotowujesz. W shakerze czasem się potrafi nawet dobre białko mocno spienić.
Nie wiem po co się zastanawiać, jak w świetnej cenie są białka BBN i można szamać kilka smaków na raz.
 
 
       
metro

SOGI: 5703

profesjonalista

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 28 Sty 2010
Posty: 786
  Wysłany: Pon Cze 13, 2011 10:47 am     

Dokładnie, Premium Pro smak orzechowy pieni się niczym Ostrowia.
 
 
       
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

theme by chariot.pl
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 10