Autor |
Wiadomość |
|
|
|
|
Tukoz
SOGI: 2242
świerzak
Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 42
|
Wysłany: Sob Cze 11, 2011 12:26 pm
|
|
|
Chodzi o to ze ma podobno 110% deklarowanej ilosci białka na etykiecie. Czyli zamiast 80g/100g ma 88g/100g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nrw
SOGI: 2147479409
pitbullshop
Pomógł: 14 razy Dołączył: 16 Lip 2008 Posty: 2571
|
Wysłany: Sob Cze 11, 2011 12:33 pm
|
|
|
Tukoz napisał/a: | Chodzi o to ze ma podobno 110% deklarowanej ilosci białka na etykiecie. Czyli zamiast 80g/100g ma 88g/100g |
daj linka |
_________________ Оптовий гендель якнайменші ціни в Європі |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tukoz
SOGI: 2242
świerzak
Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 42
|
Wysłany: Sob Cze 11, 2011 12:37 pm
|
|
|
Cięzko bedzie mi to znależć teraz była taka wypowiedz na SFD, któryś z zielonych to pisał.
Dla Pana wyżej:
Przykładem takich sposobów jest mikrofiltracja, która obejmuje zastosowanie membran filtrujących z mikroskopijnymi otworami. Jeszcze inny proces, w którym zastosowano nawet mniejsze otwory w membranach filtrujących serwatkę, został nazwany nanofiltracją. Im mniejsze otwory w membranach filtrujących, tym bardziej kosztowny okazywał się proces. Dzisiaj zwykle przetwarzanie serwatki wykorzystuje początkową ultrafiltrację, która podnosi zawartość białek do 75-80 procent. Powstały płyn serwatkowy jest przepuszczany przez mikro lub nanofiltrację, która pozwala na zatrzymanie jeszcze większej ilości tłuszczów i laktozy. Dzięki tym procesom serwatka zawiera około 1 procent tłuszczu, podczas gdy zawartość białek podnosi się do 81-86,5 procent. Filtracja krzyżowa to raczej sztuczka marketingowa stosowna przez jedną z firm, niż nową technologią, jak sugeruje to reklama. W rzeczywistości ten rodzaj przetwarzania serwatki nie jest lepszy, niż pozostałe sposoby. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lysy
SOGI: 5104
MASTER
Pomógł: 15 razy Wiek: 48 Dołączył: 20 Sty 2010 Posty: 1534 Skąd: Poland
|
Wysłany: Sob Cze 11, 2011 12:47 pm
|
|
|
firma olimp też zachwala swoje białka jako najlepszy i najczystszy produkt w unii nawet.
cyt.: mając do wyboru utrzymanie cen na dotychczasowym poziomie a dać mega jakość wybraliśmy to drugie.takie też mieliśmy wyznaczniki od szefostwa,aby stać się firmą produkującą najlepszy produkt na rynku... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tukoz
SOGI: 2242
świerzak
Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 42
|
Wysłany: Sob Cze 11, 2011 12:52 pm
|
|
|
podsumowuąc moze byc wpc 88/100.
Lysy typowy bełkot marketingowy, jestem pewny ze jakość surowców wcale nie jest większa chociażby od jakosci surowców PXS, albo nawet fitmaxa czy BBN
edit: Olimp ma własny surowiec czy od chinczyków bierze? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nrw
SOGI: 2147479409
pitbullshop
Pomógł: 14 razy Dołączył: 16 Lip 2008 Posty: 2571
|
Wysłany: Sob Cze 11, 2011 12:54 pm
|
|
|
Tukoz napisał/a: | podsumowuąc moze byc wpc 88/100.
Lysy typowy bełkot marketingowy, jestem pewny ze jakość surowców wcale nie jest większa chociażby od jakosci surowców PXS, albo nawet fitmaxa czy BBN
edit: Olimp ma własny surowiec czy od chinczyków bierze? |
Własny od chinoli |
_________________ Оптовий гендель якнайменші ціни в Європі |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lysy
SOGI: 5104
MASTER
Pomógł: 15 razy Wiek: 48 Dołączył: 20 Sty 2010 Posty: 1534 Skąd: Poland
|
Wysłany: Sob Cze 11, 2011 1:15 pm
|
|
|
ja ich nigdy nie zachwalałem,wręcz przeciwnie.
dałem do wglądu to co mi znajomy,ich przedstawiciel nagadał i tyle.
dodam jeszcze np: nie możemy dodawać enzymów trawiennych,mimo że wiemy że polepszyło by to jakość i przyswajalność odżywki bo w pl jest to zabronione...
jeśli mam się takimi wiadomościami nie wynurzać i nie pisać o tym bełkocie marketingowym to ja wymiękam...
nie dlatego że i tak nic ich nie biore i mam o ich jakości złe zdanie ale ton mi się tu nie podoba co do mnie o coś Wam chodzi konkretnego bo nie wiem |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tukoz
SOGI: 2242
świerzak
Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 42
|
Wysłany: Sob Cze 11, 2011 2:57 pm
|
|
|
Ja tylko dałem komentarz do tego co kopiowałeś skądś. Nie wiem o jaki ton Ci chodzi. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mały666
SOGI: 1058
MASTER
Pomógł: 43 razy Wiek: 46 Dołączył: 17 Wrz 2008 Posty: 1130 Skąd: łódź
|
Wysłany: Sob Cze 11, 2011 2:59 pm
|
|
|
Tukoz napisał/a: | Chodzi o to ze ma podobno 110% deklarowanej ilosci białka na etykiecie. Czyli zamiast 80g/100g ma 88g/100g |
nie wazne czy ma 70, 80, czy 90% bialka.. wazna jest jakosc surowca, co glownie przeklada sie na przyswajalnosc.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mały666
SOGI: 1058
MASTER
Pomógł: 43 razy Wiek: 46 Dołączył: 17 Wrz 2008 Posty: 1130 Skąd: łódź
|
Wysłany: Sob Cze 11, 2011 3:03 pm
|
|
|
Tukoz napisał/a: | podsumowuąc moze byc wpc 88/100.
Lysy typowy bełkot marketingowy, jestem pewny ze jakość surowców wcale nie jest większa chociażby od jakosci surowców PXS, albo nawet fitmaxa czy BBN
edit: Olimp ma własny surowiec czy od chinczyków bierze? |
dokladnie.. typowy belkot marketingowy
.. bazuja na tym ze przecietny trenujacy, zwlaszcza poczatkujacy, nie jest w stanie wyczuc jakiejs duzej roznicy.. smaczne, tanie to najwazniejsze, a ze troche rewolucji zoladkowych to nie wazne.. widocznie organizm musi sie przyzwyczaic do "zarcia w proszku" |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Adramel
SOGI: 4323
świerzak
Dołączył: 07 Gru 2010 Posty: 108
|
Wysłany: Sob Cze 11, 2011 6:52 pm
|
|
|
nrw napisał/a: | Tukoz napisał/a: | Chodzi o to ze ma podobno 110% deklarowanej ilosci białka na etykiecie. Czyli zamiast 80g/100g ma 88g/100g |
daj linka |
http://www.sfd.pl/Kolejne...t747451-s7.html
"badanie na własną rękę, jedynie do wglądu moderatorów.
vitafit było badane kilkukrotnie, nie tylko przeze mnie ale przez dwie inne osoby, bo wynik prawdę mówiąc był zaskakujący - 109-110% deklarowanej zawartości.
"
mały666 napisał/a: | Tukoz napisał/a: | Chodzi o to ze ma podobno 110% deklarowanej ilosci białka na etykiecie. Czyli zamiast 80g/100g ma 88g/100g |
nie wazne czy ma 70, 80, czy 90% bialka.. wazna jest jakosc surowca, co glownie przeklada sie na przyswajalnosc.. |
Przyswajalność, czyli BV? Ponoć BV to ściema. Przyswajalność nie może być większa niż 100%. Stąd niektóre produkty posiadające 159 BV to... magia.
Wg artykułu zacytowanego przez Tukoz wyżej. Link:
http://www.sfd.pl/Prawda_i_mity_o_BV-t482793.html
"Faktyczna wartość biologiczna wynosząca 159 dla białka nie jest po prostu możliwa, gdyż maksymalne BV wynosi około 100 punktów." |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kleju45
SOGI: 1796
MASTER mistrz patelni :D
Pomógł: 11 razy Wiek: 39 Dołączył: 01 Paź 2008 Posty: 1801 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: Nie Cze 12, 2011 9:46 pm
|
|
|
z tego co wiem BV to szybkośc przyswajania |
_________________ "Trenuj ponad ból,
śmierć będzie twoim jedynym wybawieniem."
J. Weider |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
666
SOGI: 592725
z piekła rodem
Pomógł: 69 razy Dołączył: 16 Lip 2008 Posty: 8178
|
Wysłany: Nie Cze 12, 2011 10:14 pm
|
|
|
Mozna zrobic badania na zawarotsc porecntowa tylko co ma to wspolnego z jego jakoscia ? nic.
Vtafit / SFD to marka skierowana do konkurencji z Megabole czy Vitalmaxem czyli ten sam szrot za podobna kase i nie jest tu mozliwa mowa o zadnej jokosci bo jej tu zwyczjanie brak. |
_________________ Power X Sport Team |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Martainn
SOGI: 1021
zawodowiec
Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 367 Skąd: Piła
|
Wysłany: Pon Cze 13, 2011 8:54 am
|
|
|
olek7881 napisał/a: |
tak samo jak zarembski sie tlumaczyl,ze universal wpadl ,bo mleczarnia przyciela w chuja od ktorej brali bialko,universal nie robi wlasnego bialka bral od jakiejs mleczarni to spoko |
A która firma odżywkowa produkuje sama WPC? Chyba tylko ON. Choć i to nie jest pewne w 100%. Wszystkie firmy biorą to od "mleczarni". Są jednak mleczarnie, które się skupiają głównie na tym, a są takie dla których jest to odpadem i sprzedają jako odpad.
To, że białko się pieni nie do końca świadczy o tym, że jest kiepski surowiec. Niektóre smaki BBN się pienią, a surowiec jest pierwsza klasa. Zależy też w czym białko przygotowujesz. W shakerze czasem się potrafi nawet dobre białko mocno spienić.
Nie wiem po co się zastanawiać, jak w świetnej cenie są białka BBN i można szamać kilka smaków na raz. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
metro
SOGI: 5703
profesjonalista
Pomógł: 4 razy Dołączył: 28 Sty 2010 Posty: 786
|
Wysłany: Pon Cze 13, 2011 10:47 am
|
|
|
Dokładnie, Premium Pro smak orzechowy pieni się niczym Ostrowia. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|