Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
matinaszek 

SOGI: 224

świerzak

Wiek: 35
Dołączył: 15 Maj 2009
Posty: 168
  Wysłany: Śro Lut 10, 2010 7:58 pm   chudy twaróg  

Witam!!
Ostatnio przeczytałem ze białko z twarogu chudego jest szybko wchłanialne.Czy to rzeczywiście prawda?Twaróg półtłusty najlepszy jest na ostatni posiłek ze względu powolnego wchłaniania,a twaróg chudy porównywalny szybkością wchłaniania do białka z mięsa?
 
 
 
       
SpAiro_

SOGI: -8664

MASTER
OF HARDCORE


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 01 Gru 2008
Posty: 2891
Skąd: Obecnie IRL
  Wysłany: Czw Lut 11, 2010 8:16 am     

Na moje rozumowanie, to ta prędkość wchłaniania tam zależy od tłuszczy.
 
 
       
tom

SOGI: 8289

zawodowiec

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 04 Wrz 2008
Posty: 420
  Wysłany: Czw Lut 11, 2010 12:14 pm     

dorzuc garsc orzechow albo oliwe i bedzie sie wolniej wchlanialo.
 
 
       
triple_ex 

SOGI: 765

MASTER
Natural Freak


test: PowerXsport
Pomógł: 5 razy
Wiek: 36
Dołączył: 19 Lip 2008
Posty: 1759
  Wysłany: Pią Lut 12, 2010 10:11 am     

twarog pultlusty tez jest dobryz tego powodu ze jest najmniej przetworzony.. kiedys tam czytalem jakis artykul :)
_________________
' Mind is everything, if you don't believe you can do something, then u cant ' - Green Kai.
 
 
       
JOR5 

SOGI: 1698

MASTER
Trener Osobisty

Pomógł: 35 razy
Wiek: 35
Dołączył: 26 Kwi 2009
Posty: 2625
Skąd: JG
  Wysłany: Pią Lut 12, 2010 10:42 am     

tlusty jest najmniej przetworzony... sztuczne odtluszcanie produktow niszczy ich jakosc... sa slabo przyswajalne i maja niepelny profil aminokwasowy... ogolnie twarog nie jest najlepszym wyborem dla kulturysty ich aminogram jest daleki od odealu i trzeba uzupelniac to bialkiem lub aminami aby w ogole do czegos sie nadawalo...

pzdr/
 
 
 
       
SpAiro_

SOGI: -8664

MASTER
OF HARDCORE


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 01 Gru 2008
Posty: 2891
Skąd: Obecnie IRL
  Wysłany: Pią Lut 12, 2010 10:52 am     

Dla mnie nr 1 na noc to miks w blenderze - 100gr twarogu + 30 gr WPC + 15g oliwy :mrgreen:

Sam twaróg rzadziej spożywam.
 
 
       
JOR5 

SOGI: 1698

MASTER
Trener Osobisty

Pomógł: 35 razy
Wiek: 35
Dołączył: 26 Kwi 2009
Posty: 2625
Skąd: JG
  Wysłany: Pią Lut 12, 2010 11:02 am     

uzupelniasz aminokwasy porcja WPC wiec sprawiasz, ze spozywasz posilek uzbrojony w pelnowartosciowe bialko... dodajesz oliwe dodajac NNKT(glownie oleinowego) wydluzajac wchlanianie mimo to, ze zawarta w twarogu kazeina juz jest dlugo wchlanialna...

nie jest to kompletnie anaboliczna mieszanka, ale typowo antykataboliczna co na noc jest wrecz wskazane...

pzdr!
 
 
 
       
matinaszek 

SOGI: 224

świerzak

Wiek: 35
Dołączył: 15 Maj 2009
Posty: 168
  Wysłany: Pią Lut 12, 2010 12:04 pm     

wiec z czego byście polecili dobre białko,niedrogie(chodzi o produkt a nie odżywkę)oprócz piersi z kurczaka
 
 
 
       
donpitbull

SOGI: 3289

MASTER


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 29 Wrz 2008
Posty: 1651
  Wysłany: Pią Lut 12, 2010 12:06 pm     

jajka
_________________
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
 
 
       
JOR5 

SOGI: 1698

MASTER
Trener Osobisty

Pomógł: 35 razy
Wiek: 35
Dołączył: 26 Kwi 2009
Posty: 2625
Skąd: JG
  Wysłany: Pią Lut 12, 2010 6:49 pm     

bialka jaj (zółtka tez maja sporo bialka i mozna w ograniczonej ilosci uzywac ich w diecie uwazajac aby nie laczyc ich z weglowodanami prostymi, gdyz hormon insulina moglby pobudzic procesy lipogenezy... i nie poddawac ich nadmiernej obrobce termicznej gdyz tylko zoltko ugotowane na miekko nie ma "zepsutych" i bezuzytecznych, a nawet toksycznych dla organizmu tluszczow(glownie jednonienasyconych) co spowodowane jest wlasnie nadmierna obrobka termiczna... ), wolowine, piers z indyka...

na redukcji warto wziac pod uwage mieso indycze gdyz zawiera duzo tryptofanu, ktore naturalnie hamuje apetyt... dzialanie sprawdzilem na sobie jedzac przez pare dni indyka i powiem Wam, ze cos w tym jest... zwlaszcza jak ja od 2 lat zywie sie tylko kurakiem:D wybieram kuraka bo mam przed domem 3 hipermarkety i tam mam kuraka za 13,99, a ze diete finansuje w polowie sam z tego co uda mi sie dorobic to zwracam uwage na ceny, a indyk podchodzi czasami nawet pod 20zł...

jednak na redukcji bardzo fajna sprawa...

pzdr!
 
 
 
       
tom

SOGI: 8289

zawodowiec

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 04 Wrz 2008
Posty: 420
  Wysłany: Pią Lut 12, 2010 7:07 pm     

ja natomiast olalem ostatnio bialko na noc i testuje na sobie wegle na noc ;) ale jeszcze za wczesnie zeby cos dokladniej powiedziec na ten temat.
 
 
       
mariorlar542 

SOGI: 153

zawodowiec

Wiek: 35
Dołączył: 28 Gru 2008
Posty: 362
  Wysłany: Pią Lut 12, 2010 7:25 pm     

a takie pytanie może głupie ale nie daje mi spokoju:

czy jajecznica mocno ścięta nie traci na wartościach odżywczych ?

chodzi mi o to czy dalej ma tyle samo białka
 
 
       
JOR5 

SOGI: 1698

MASTER
Trener Osobisty

Pomógł: 35 razy
Wiek: 35
Dołączył: 26 Kwi 2009
Posty: 2625
Skąd: JG
  Wysłany: Pią Lut 12, 2010 7:30 pm     

tez slyszalem o tej metodzie Pana Michalskiego... mam zamiar takie cos stestowac jak podlecze swoje zdrowie...

jedzenie rano posilku typowo bialkowo tluszczowego i jedzenie malej porcji wegli zlozonych na noc ma sens jednak nie wiem jak to bedzie u takiego endomorfika jak u mnie... moze okazac sie balansowaniem na krawedzi, ale wiedziec bede dopiero jak sam to wyprobuje... na pewno cos skrobne...

pzdr!
 
 
 
       
f.h.boltos 

SOGI: 2271

zawodowiec
Szpekulant

Pomógł: 1 raz
Wiek: 50
Dołączył: 23 Gru 2009
Posty: 318
Skąd: Cieszyn
  Wysłany: Pią Lut 12, 2010 7:46 pm     

http://www.forumsportowe.us/viewtopic.php?t=452
tu jest odpowiedz co do jajecznicy
 
 
       
mariorlar542 

SOGI: 153

zawodowiec

Wiek: 35
Dołączył: 28 Gru 2008
Posty: 362
  Wysłany: Pią Lut 12, 2010 7:49 pm     

:mrgreen:
 
 
       
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

theme by chariot.pl
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10