Autor |
Wiadomość |
|
|
|
|
matinaszek
SOGI: 224
świerzak
Wiek: 35 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 168
|
Wysłany: Śro Lut 10, 2010 7:58 pm chudy twaróg
|
|
|
Witam!!
Ostatnio przeczytałem ze białko z twarogu chudego jest szybko wchłanialne.Czy to rzeczywiście prawda?Twaróg półtłusty najlepszy jest na ostatni posiłek ze względu powolnego wchłaniania,a twaróg chudy porównywalny szybkością wchłaniania do białka z mięsa? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SpAiro_
SOGI: -8664
MASTER OF HARDCORE
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Gru 2008 Posty: 2891 Skąd: Obecnie IRL
|
Wysłany: Czw Lut 11, 2010 8:16 am
|
|
|
Na moje rozumowanie, to ta prędkość wchłaniania tam zależy od tłuszczy. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tom
SOGI: 8289
zawodowiec
Pomógł: 2 razy Dołączył: 04 Wrz 2008 Posty: 420
|
Wysłany: Czw Lut 11, 2010 12:14 pm
|
|
|
dorzuc garsc orzechow albo oliwe i bedzie sie wolniej wchlanialo. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
triple_ex
SOGI: 765
MASTER Natural Freak
test: PowerXsport
Pomógł: 5 razy Wiek: 36 Dołączył: 19 Lip 2008 Posty: 1759
|
Wysłany: Pią Lut 12, 2010 10:11 am
|
|
|
twarog pultlusty tez jest dobryz tego powodu ze jest najmniej przetworzony.. kiedys tam czytalem jakis artykul |
_________________ ' Mind is everything, if you don't believe you can do something, then u cant ' - Green Kai. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JOR5
SOGI: 1698
MASTER Trener Osobisty
Pomógł: 35 razy Wiek: 35 Dołączył: 26 Kwi 2009 Posty: 2625 Skąd: JG
|
Wysłany: Pią Lut 12, 2010 10:42 am
|
|
|
tlusty jest najmniej przetworzony... sztuczne odtluszcanie produktow niszczy ich jakosc... sa slabo przyswajalne i maja niepelny profil aminokwasowy... ogolnie twarog nie jest najlepszym wyborem dla kulturysty ich aminogram jest daleki od odealu i trzeba uzupelniac to bialkiem lub aminami aby w ogole do czegos sie nadawalo...
pzdr/ |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SpAiro_
SOGI: -8664
MASTER OF HARDCORE
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Gru 2008 Posty: 2891 Skąd: Obecnie IRL
|
Wysłany: Pią Lut 12, 2010 10:52 am
|
|
|
Dla mnie nr 1 na noc to miks w blenderze - 100gr twarogu + 30 gr WPC + 15g oliwy
Sam twaróg rzadziej spożywam. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JOR5
SOGI: 1698
MASTER Trener Osobisty
Pomógł: 35 razy Wiek: 35 Dołączył: 26 Kwi 2009 Posty: 2625 Skąd: JG
|
Wysłany: Pią Lut 12, 2010 11:02 am
|
|
|
uzupelniasz aminokwasy porcja WPC wiec sprawiasz, ze spozywasz posilek uzbrojony w pelnowartosciowe bialko... dodajesz oliwe dodajac NNKT(glownie oleinowego) wydluzajac wchlanianie mimo to, ze zawarta w twarogu kazeina juz jest dlugo wchlanialna...
nie jest to kompletnie anaboliczna mieszanka, ale typowo antykataboliczna co na noc jest wrecz wskazane...
pzdr! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
matinaszek
SOGI: 224
świerzak
Wiek: 35 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 168
|
Wysłany: Pią Lut 12, 2010 12:04 pm
|
|
|
wiec z czego byście polecili dobre białko,niedrogie(chodzi o produkt a nie odżywkę)oprócz piersi z kurczaka |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
donpitbull
SOGI: 3289
MASTER
Pomógł: 11 razy Dołączył: 29 Wrz 2008 Posty: 1651
|
Wysłany: Pią Lut 12, 2010 12:06 pm
|
|
|
jajka |
_________________ Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JOR5
SOGI: 1698
MASTER Trener Osobisty
Pomógł: 35 razy Wiek: 35 Dołączył: 26 Kwi 2009 Posty: 2625 Skąd: JG
|
Wysłany: Pią Lut 12, 2010 6:49 pm
|
|
|
bialka jaj (zółtka tez maja sporo bialka i mozna w ograniczonej ilosci uzywac ich w diecie uwazajac aby nie laczyc ich z weglowodanami prostymi, gdyz hormon insulina moglby pobudzic procesy lipogenezy... i nie poddawac ich nadmiernej obrobce termicznej gdyz tylko zoltko ugotowane na miekko nie ma "zepsutych" i bezuzytecznych, a nawet toksycznych dla organizmu tluszczow(glownie jednonienasyconych) co spowodowane jest wlasnie nadmierna obrobka termiczna... ), wolowine, piers z indyka...
na redukcji warto wziac pod uwage mieso indycze gdyz zawiera duzo tryptofanu, ktore naturalnie hamuje apetyt... dzialanie sprawdzilem na sobie jedzac przez pare dni indyka i powiem Wam, ze cos w tym jest... zwlaszcza jak ja od 2 lat zywie sie tylko kurakiem:D wybieram kuraka bo mam przed domem 3 hipermarkety i tam mam kuraka za 13,99, a ze diete finansuje w polowie sam z tego co uda mi sie dorobic to zwracam uwage na ceny, a indyk podchodzi czasami nawet pod 20zł...
jednak na redukcji bardzo fajna sprawa...
pzdr! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tom
SOGI: 8289
zawodowiec
Pomógł: 2 razy Dołączył: 04 Wrz 2008 Posty: 420
|
Wysłany: Pią Lut 12, 2010 7:07 pm
|
|
|
ja natomiast olalem ostatnio bialko na noc i testuje na sobie wegle na noc ale jeszcze za wczesnie zeby cos dokladniej powiedziec na ten temat. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mariorlar542
SOGI: 153
zawodowiec
Wiek: 35 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 362
|
Wysłany: Pią Lut 12, 2010 7:25 pm
|
|
|
a takie pytanie może głupie ale nie daje mi spokoju:
czy jajecznica mocno ścięta nie traci na wartościach odżywczych ?
chodzi mi o to czy dalej ma tyle samo białka |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JOR5
SOGI: 1698
MASTER Trener Osobisty
Pomógł: 35 razy Wiek: 35 Dołączył: 26 Kwi 2009 Posty: 2625 Skąd: JG
|
Wysłany: Pią Lut 12, 2010 7:30 pm
|
|
|
tez slyszalem o tej metodzie Pana Michalskiego... mam zamiar takie cos stestowac jak podlecze swoje zdrowie...
jedzenie rano posilku typowo bialkowo tluszczowego i jedzenie malej porcji wegli zlozonych na noc ma sens jednak nie wiem jak to bedzie u takiego endomorfika jak u mnie... moze okazac sie balansowaniem na krawedzi, ale wiedziec bede dopiero jak sam to wyprobuje... na pewno cos skrobne...
pzdr! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
f.h.boltos
SOGI: 2271
zawodowiec Szpekulant
Pomógł: 1 raz Wiek: 50 Dołączył: 23 Gru 2009 Posty: 318 Skąd: Cieszyn
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mariorlar542
SOGI: 153
zawodowiec
Wiek: 35 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 362
|
Wysłany: Pią Lut 12, 2010 7:49 pm
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|