Jeśli chcecie dość mocno kopać a wasze technika jest dobra dodajcie sprinty do waszego rozciągania . Jumpingi itp są rewelacyjne ale jednak sprinty dają ten "zryw" pamiętam po sobie gdy ćwiczyłem karate jak siła w mawachu ...
Wysłany: Pon Lis 07, 2011 5:14 pm
Jakich ciekawych rzeczy można tu się dowiedzieć. Zawsze podziwiałem osoby potrafiące zrobić szpagat
Btw. @czorcia7 Ile Ci zajęło wytrenowanie (rozciąganie) nóg od zera do pełnego szpagatu? Ten boczny (znaczy nogi w bok) chyba trudniejszy do wykonania, co?
Jakich ciekawych rzeczy można tu się dowiedzieć. Zawsze podziwiałem osoby potrafiące zrobić szpagat
Btw. @czorcia7 Ile Ci zajęło wytrenowanie (rozciąganie) nóg od zera do pełnego szpagatu? Ten boczny (znaczy nogi w bok) chyba trudniejszy do wykonania, co?
chodzi ci o szpagat turecki:)
rozciaganie powinno sie zaczac w jak najwczesniejszym wieku gdy miesnie i sciegna nie sa jeszcze zastale. szapagat przed siebie zrobi osobo po 2 miesiacach treningu. natomiast turecki to juz wyzsza szkola jazdy bo tam juz wchodza w role dobrze rozbite biodra a to nie kazdemu jest pisane niestety.
Nie pamiętam ile mi to zajęło.
W wieku 17 lat zacząłem trenować Tae Kwon Do na Stoczniowcu.
Wiem ze po roku robiłem szpagat damski - czy było to 8 czy 10 miesięcy nie pamiętam.
Ciężko strasznie było... ale walczyłem.
Jeśli chodzi o turecki to cały czas troszeczkę mi brakuje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum