Autor |
Wiadomość |
|
|
|
|
JOR5
SOGI: 1698
MASTER Trener Osobisty
Pomógł: 35 razy Wiek: 36 Dołączył: 26 Kwi 2009 Posty: 2625 Skąd: JG
|
Wysłany: Nie Paź 01, 2017 3:50 pm JOR5 - Przygotowania do wiosennego sezonu startowego
|
|
|
Witajcie wszyscy po tak dĹugiej przerwie. Niestety nadmiar pracy, przygotowania do startĂłw moich oraz moich podopiecznych zabieraja mi niemal caĹy czas wolny dlatego tak dĹuga asbtynencja w pracy na forum. Od dzisiaj postanowiĹem to zmienic i chce udokumentowac swoja droge do kategorii ekstremalnej w kulturystyce.
dla tych, ktorzy mnie nie znaja pare sĹĂłw o mnie:
Mam na imie Patryk i pochodze z Jeleniej GĂłry. Kulturystyke trenuje juz 12 lat, a czynnie startuje w zawodach od 2013 kiedy to debiutowaĹem na deskach sceny kulturystycznej. W miedzy czasie doszlo do kilku kontuzji tj. naderwanie miesnia piersiowego, operacja przepukliny, oraz dosc powazny problem z kregoslupem, ktore to wylaczyly mnie ze startĂłw w sezonie 2014 oraz 2016... jednak reszta tych lat byĹy owocne w starty...
Jestem Bublem genetycznym i nigdy mistrzem swiata nie zostane i znam swoje miejsce w szeregu dlatego starty w zawodach traktuje jako nauke i zbieranie doswiadczen, ktĂłre pozniej moge wykorzystac na swoich podopiecznych.
Moim celem jest rozwĂłj trenerski. Chce byc jak najlepszym fachowcem w tej dziedzinie wĹÄ
czajÄ
c w to osoby amatorsko cwiczace oraz zawodnikĂłw czyli stosujacych zaawansowana suplementacje srodkami hormonalnymi.
Jestem rĂłwnieĹź wykĹadowcÄ
na wyĹźszej uczelni i moim celem jest przede wszystkim naukowe podejĹcie do kwestii treningu, diety, suplementacji oraz dopingu w sporcie. Mam w swoim dorobku prace dyplomowa, w ktĂłrej przeprowadziĹem badania na sportowcach stosujacych srodki dopingujace nawet przez kilkdziesiat lat obalajac wiele mitĂłw krÄ
ĹźÄ
cych wĹrĂłd "internetowych znawcĂłw" i nie tylko.
Moim kolejnym celem jest obrona doktoratu w ktĂłrym bÄdÄ badaĹ mojÄ
osobistÄ
metodÄ przywracania naturalnego gospodarki hormonalnej po odstawieniu srodkĂłw dopingujÄ
cych i udowadniaĹ wyĹźszoĹÄ suplementĂłw zioĹowych oraz nowoczesnych wiÄ
zaĹ chemicznych nad "polskim" oklepanym PCT ze starej szkoĹy kulturystyki tj HCG, CLOMID i TAMOXIFEN, ktĂłre powodujÄ
chyba najwieksze spustoszenie w organizmie podczas odstawienia zewnÄtrznych srodkĂłw hormonalnych. Mam rĂłwnieĹź metodÄ przywracania naturanej gospodarki hormonalnej po stosowaniu srodkĂłw dopingujacych nawet przez kilka lat bez przerwy... wielu osobom juz pomoglem i wciaz zbieram wyniki badan osĂłb, ktĂłre mi zaufaĹy i buduje swoja "bazÄ dowodĂłw" na mojÄ
racje...
koĹczÄ
c ten opis mojej osoby wrĂłce do dziennika treningowego:
Przez kilka lat startowaĹem w kategorii klasycznej gdyĹź mĂłj wzrost (185cm) niestety zmusza mnie do budowania wagi startowej +100kg... wiadomo ile zajmuje budowanie czystej masy miesniowej dlatego siedziaĹem w klasyku bo w ekstremalnej wygladaĹbym jak maratonczyk, a genetyke mam jaka mam i chyba tylko cud moze spowodowac u mnie rozrost miesni do granic obrzydliwosci...
ZaĹoĹźylem dziennik gdyĹź da mi to motywacje do poprawy moich gabarytĂłw... jak pamietam rok 2014/2015 kiedy to wracajac do treningĂłw po operacji przepukliny byĹem tak zmotywowany aby pokazaÄ hejterom, ze potrafie... przez okragĹy rok nie odpuscilem ani jednego treningu, ani jednego posiĹku i kreciĹem CODZIENNIE 1h cardio... w tym czasie udaĹo mi sie odbudowac i nastepnie dobudowac 5kg czystej masy miesniowej osiagajac tzw.: " ZYCIOWKE", ktĂłra daĹa mi srebrny medal na mistrzostwach slaska 2015 gdzie tylko 1pkt dzieliĹ mnie od zĹota...
Moja waga startowa w tym roku to 94,2 i chce na wiosne wyjĹÄ z waga 99-99,9... przy jeszcze wiekszym docieciu... jestem zmotywowany i wiem, ze jestem w stanie to zrobic i dziennik ma mi pomoc to osiagnac...
kolejnym celem jest zaliczenie 200kg w wyciskaniu przy sedziach na 3 komendy... tez mialem je kiedy w zasiegu wiec licze, ze uda mi sie to zrobic...
Ostatni weekend spedziĹem w katowicach DIAMOND CUP gdyz pomagaĹem kilku osobom w starcie i przy okazji zrobiĹem trening w siĹowni GYM EL TORO w Sosnowcu gdzie zrobiĹem zdjecie pokazujace moja forme po 4 tygodniach masowanie...
tak to wyglada na dzien dzisiejszy z waga 103,5kg... a co bedzie za 16 tygodni? zobaczymy... ja dam z siebie 100% i wszystko opisze w tym dzienniku...
zapraszam tez na mojego Facebooka - PATRYK POHORYĹO - TRENER PERSONALNY oraz instagrama - patryk.pohorylo gdzie regularnie bede wrzucaĹ filmy oraz zdjecia.
tym czasem do zobaczenia na forum!
Pozdrawiam Patryk! |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
666
SOGI: 592725
z piekła rodem
|
Wysłany: Pon Paź 02, 2017 11:42 am
|
|
|
no i dobrze.
Przy lawce to teraz sie przyloze do pomocy ???? Czy pozniej ? |
_________________ Power X Sport Team |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
JOR5
MASTER Trener Osobisty
|
Wysłany: Pon Paź 02, 2017 2:29 pm
|
|
|
Oczywiscie non stop bedziemy w kontakcie abym w koncu pchnaĹ te 200kg nie bedac swinsko zalany |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
666
z piekła rodem
|
Wysłany: Pon Paź 02, 2017 2:33 pm
|
|
|
a tam ... swinska masa jest cool .... ale kazdy ma inny pkt widzenia siebie wkoncy |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
JOR5
MASTER Trener Osobisty
|
Wysłany: Czw Paź 05, 2017 11:54 am
|
|
|
po wiosennym sezonie startowym miaĹem doĹÄ duĹźe problemy ze zdrowiem... wyjscie z tego zajelo mi 14 tygodni i dopiero niedawno wrocilem do jakiejs formy... powodem problemĂłw byĹo, nie wchodzac w szczegĂłĹy... zaufanie w gĹupotÄ szerzonÄ
w polskim BB, ktĂłrej sprobowaĹem po zawodach i skoĹczyĹo sie mega katastrofÄ
... zawsze podchodzÄ do wszystkiego zdrowo rozsadkowo i od zawsze wydawaĹo mi sie to totalnym idiotyzmem mimo, ze 90% trenujacych tak przechodzi na tzw.: OFF SEASON... jednak chcialem to sprawdzic na sobie aby miec peĹny obraz tego co sie wydarzy... domyslalem sie, ze bedzie Ĺşle jednak nie spodziewaĹem sie az takiej katastrofy... kiedys moze napisze wiecej na ten temat... na razie nie chce sie rozpisywac... przyjdzie na to czas...
po podreperowaniu zdrowia i wyrownaniu poziomu hormonĂłw, wyleczeniu kontuzji, ktore po prostu zaczeĹy sie sypac jedna po drugiej... rozpoczeĹem 10 tygodniowy okres redukcyjny... chcialem wrocic do sensownego poziomu tkanki tluszczowej, ktory pozwolilby mi rozpoczac okres budowania masy miesniowej... chciaĹem odbudowac choc po czesci siĹe, gdyĹź ta spadĹa mi niemal o 50%...
przez ta wpadke straciĹem niemal pol roku przygotowan i gdybym wszystko zrobil po swojemy na dzien dzisiejszy wazyĹbym pewnie kolo 110kg i wyciskal blisko 170-180kg na klatke... niestety czasu nie cofne
jedynym plusem tego wszystkie jest to, ze mam mega motywacje aby prowadzic badania moich metod i przypieczetowac to obrona doktoratu o ile ktos przyjmie mi taka prace... napisaĹem dosc kontrowersyjna prace dyplomowa, ktĂłrej tez nie chcieli mi przyjac dopoki nie zmienie paru kwestii, ale koniec koncĂłw obronilem sie na 5 i dostaĹem nagrode za najwyzszy poziom merytoryczny moich badan... mam nadzieje, ze z doktoratem tez sie uda bo to moje najwieksze marzenia...
niektorzy chca byc mistrzami swiata w kulturystyce, a ja chce miec tytuĹ naukowy zwiazany z moja profesja...
w nastepnym poscie napisze pare sĹow o aktualnej diecie
pozdrawiam Patryk! |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
666
z piekła rodem
|
Wysłany: Czw Paź 05, 2017 12:27 pm
|
|
|
bardzo dobre .
Wiem o co chodzi , ale Ty masz prawo napisac o tym jako pierwszy .
To ja sie nie wpierdalam |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
JOR5
MASTER Trener Osobisty
|
Wysłany: Śro Paź 11, 2017 1:35 pm
|
|
|
na dzien dzisiejszy waga oscyluje w granicach 105,5kg... ilosc jedzenia powoli wzrasta... po redukcji co tydzien dokĹadaĹem pol worka ryzu... ilosc biaĹka przy wejsciu w okres masowy wzrosĹa o jakies 50g dziennie... jestem typowym "weglowodano-ĹźercÄ
" wiec staram sie zwiekszac tylko wegle... tluszcze po 3 tygodniach masĂłwki wzrosĹy z 10 na 15g na porcje i mysle, ze do konca masy nie beda wyĹźsze niz 20g... za to wegli znajac mnie bedzie nawet blisko 1000g dziennie...
na dzien dzisiejszy wyglada to mniej wiecej tak:
B 60 W120 T0 KCAL720
- 350ml biaĹek jaja
- 150g pĹatkĂłw owsianych gĂłrskich
- 30g izolatu biaĹka
- cynamon, kakao, ostropest plamisty, ksylitol
- 50g dzemu niskosĹodzonego
B45 W80 T15 KCAL 635 (przedtreningowy)
- 100g ryzu parabolicznego
- 220g piersi z kurczaka
- warzywa
-15g oliwy z oliwek
B45 W 130 T15 KCAL 835 (potreningowy)
-120g ryzu parabolicznego
-400g truskawek
-50g jogurtu naturalnego
-50g odzywki biaĹkowej
-30g orzechĂłw wĹoskich
B45 W80 T15 KCAL 635
- 220g piersi z kurczaka
- warzywa
-15g oliwy z oliwek
B45 W80 T15 KCAL 635
- 220g piersi z kurczaka
- warzywa
-15g oliwy z oliwek
B45 W80 T15 KCAL 635
- 220g piersi z kurczaka
- warzywa
-15g oliwy z oliwek
PODSUMOWANIE:
BIAĹKO: 285
WEGLOWODANY: 570
TĹUSZCZ: 75
KCAL: 4095
........................
waga powoli wzrasta o jakies 0,5-1kg tygodniowo jednak bardziej chcialbym sie trzymac tez nizszej granicy aby przyrosty byĹy bardziej jakosciowe. Przy tak duzej ilsoc weglowodanĂłw jest mega zalany woda i sylwetka jest dosc "zamglona" jednak nie popadam w paranoje tylko robie swoje... w odpowiednim momencie wyschne na wiĂłr, a teraz chce na maksa wykorzystac wysoki poziom anabolizmu, aby w koncu "byÄ duĹźy"...
oto fotka po ostatnim treningu klatki i barkĂłw... waga na zdjeciu okolo 105kg... niestety przy moim wzroscie 184cm wygladam jak cien kulturysty, ale ten rok bedzie przeĹomowy... mam taka nadzieje..
nastepnym razem napisze cos wiecej o suplementacji bo tutaj dzieje sie sporo
tym czasem...
pozdrawiam Patryk! |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
keram
SOGI: 16278
MASTER

|
Wysłany: Śro Paź 11, 2017 4:56 pm
|
|
|
Zajebista sylwetka |
_________________ "Fight to the end" |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
JOR5
MASTER Trener Osobisty
|
Wysłany: Pią Paź 13, 2017 9:46 pm
|
|
|
tym razem napisze pare sĹĂłw na temat obecnego treningu.
Trening jest ustawiony priorytetowo na odstajace u mnie partie. Jestem z natury waski przez krĂłtkie obojczyki wiec musze pracowac nad szerokoĹcia obreczy barkowej. Wiec priorytetem sa plecy i barki z naciskiem na plecy... kolejna partia sa nogi, ktĂłre moĹźe nie odstajÄ
, ale miesien czworogĹowy jest sĹabiej rozwiniety od tylnej taĹmy. Zreszta nogi nigdy za wiele wiec caĹy czas trenuje je ciezko... Ĺydka leĹźy totalnie i niestety nic nie daja wszystkie znane metody i jak to okreslil jeden z czoĹowych polskich kulturystĂłw: "tylko synthol"... nie ma innego ratunku... jednak nie poddaje sie i trenuje je co 4 dni...
partie priorytetowe jak barki nogi i plecy trenuje w odstepie 4 dni... partie takie jak klatka i rÄka rosnÄ
u mnie bardzo szybko wiec trenuje je co 8 dni...
ogĂłlny system to 3 dni ON 1 dzien OFF...
wyglada to mniej wiecej tak:
1 dzien - PLECY szerokoĹÄ + tyĹ barku
2 dzien - Klatka + przĂłd i bok barku
3 dzien - CzworogĹowe uda + Ĺydka
4 dzien OFF
5 dzien - PLECY gruboĹÄ + biceps
6 dzien - BARKI ciezko + triceps
7 dzien - Dwuglowe uda + Ĺydka
8 dzien - OFF
repeat...
co do konkretnych cwiczen postaram sie pisac od nastepnego tygodnia bo trening jest dosc ciekawy... na pewno skuteczny bo stwierdzam to po 6 tygodniach regularnego trzymania sie rozpiski, ktĂłra sam stworzyĹem i jestem zadowolony z efektĂłw... mam juz pare pomysĹow na kolejny etap, ale wiem jedno, ze sam system priorytetowy bedzie taki sam bo idealnie mi sĹuĹźy i powoli wyrĂłwnuje proporcje...
poniĹźej fotka po treningu barkĂłw... cos tam sie poprawia... czuje sie usatysfakcjonowany tym maĹym kroczkiem do przodu
tym czasem pozdrawiam
Patryk! |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
666
z piekła rodem
|
Wysłany: Sob Paź 14, 2017 5:02 pm
|
|
|
taki dzy nacisk na barki a na klatke zero wlasciwie ? |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
JOR5
MASTER Trener Osobisty
|
Wysłany: Nie Paź 15, 2017 8:48 pm
|
|
|
tak bo musze zadbac o proporcje sylwetki i szerokosc obreczy barkowej... plecy i barki sa u mnie priorytetem..
klatka rosnie u mnie nawet jak nie cwicze i przy treningu raz na 8 dni i tak rosnie jak na drozdzach wiec moge bardziej skupic sie na partiach slabiej reagujacych na bodzcie treningowe |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
666
z piekła rodem
|
Wysłany: Pon Paź 16, 2017 12:43 pm
|
|
|
No ok . To ja sie nie wcinam w trening .
Nie wiedze zadnej mozliwosci dojscia do wyniku przy takim rozplanowaniu. |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
JOR5
MASTER Trener Osobisty
|
Wysłany: Pon Paź 16, 2017 8:26 pm
|
|
|
sila w wyciskaniu to tylko mily dodatek... najwazniejsza jest dla mnie hipertrofia i rozwĂłj plecĂłw barkĂłw i nogi aby moc powalczyc na scenie w kat 100kg |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Alchemy
SOGI: 775
zawodowiec
|
Wysłany: Pon Paź 16, 2017 11:06 pm
|
|
|
Moze na to zle patrze, to tylko moje zdanie, ale mysle, ze masz za male cyce.
Ale wiadomo, to Ty masz swoj obraz w glowie jaki chcesz wyglad osiagnac. |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
JOR5