Autor |
Wiadomość |
|
|
|
|
keram
SOGI: 16278
MASTER

Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Lut 2016 Posty: 1127
|
Wysłany: Czw Wrz 08, 2016 8:32 pm Napoje potreningowe
|
|
|
Buraczano - imbirowy napĂłj
Buraki zawierajÄ
substancje, ktĂłre poprawiajÄ
utlenowanie krwi, a imbir zwiÄ
zki przeciwzapalne.
SkĹadniki:
1 maĹy burak
1 maĹy ogĂłrek
1 szklanka truskawek
2 ĹyĹźki jogurtu naturalnego
1 ĹyĹźeczka miodu
KawaĹek korzenia imbiru
Przygotowanie:
Z buraka wyciĹnij sok.
Imbir zetrzyj na tarce lub zastÄ
p suszonym.
PozostaĹe skĹadniki zmiksuj. PoĹÄ
cz z sokiem z buraka i imbirem.
MoĹźesz rozrzedziÄ wodÄ
mineralnÄ
.
CaĹy przepis (350 g): energia 140 kcal, wÄglowodany 33 g, biaĹko 5 g, tĹuszcz 1 g
Arbuzowo - czereĹniowy napĂłj
W czereĹniach znajduje siÄ duĹźa iloĹÄ antocyjanĂłw dziaĹajÄ
cych antyoksydacyjnie, a w arbuzie L-cytruliny, ktĂłra skraca regeneracjÄ po wysiĹku. NapĂłj jest rĂłwnieĹź bogaty w witaminÄ C.
SkĹadniki:
½ miski miÄ
Ĺźszu arbuza (okoĹo 180 g)
2 garĹcie czereĹni (okoĹo 200 g)
1 pomaraĹcza
Przygotowanie:
Wyjmij pestki z czereĹni.
Owoce zmiksuj ze sobÄ
.
MoĹźesz rozrzedziÄ wodÄ
mineralnÄ
.
CaĹy przepis (630 g): energia 297 kcal, wÄglowodany 73 g, biaĹko 5 g, tĹuszcz 1 g
BoÄwinowo - jabĹkowy napĂłj
LiĹcie boÄwiny sÄ
ĹşrĂłdĹem witaminy K, ktĂłra jest niezbÄdna przy syntezie biaĹek koĹci, jak rĂłwnieĹź dla prawidĹowej krzepliwoĹci krwi.
SkĹadniki:
6 liĹci boÄwiny
1 jabĹko
2 szklanki jagĂłd
1 ĹyĹźeczka miodu
Przygotowanie:
Wszystkie skĹadniki zmiksuj ze sobÄ
.
MoĹźesz rozrzedziÄ wodÄ
mineralnÄ
.
CaĹy przepis (300 g): energia 189 kcal, wÄglowodany 51 g, biaĹko 3 g, tĹuszcz 2 g |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
666
SOGI: 592725
z piekła rodem
Pomógł: 70 razy Dołączył: 16 Lip 2008 Posty: 8178
|
Wysłany: Czw Wrz 08, 2016 11:39 pm
|
|
|
lap 20sog za ciekawostke |
_________________ Power X Sport Team |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|