Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
siusiak

SOGI: 370

zawodowiec

Pomógł: 8 razy
Dołączył: 05 Lis 2008
Posty: 370
  Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 5:58 pm   JAKI ZDROWY TŁUSZCZ W DIECIE POLECACIE ? [PEŁNE INFO]  

W sklepach półki uginają się od marek, flakonów itp. od różnych "zdrowych" tłuszczy. Jakoś zawsze waliłem olej lniany złotopolski zimnotłoczony nieoczyszczony ( polecam ) ale teraz spróbowałbym czegoś innego np. kozackiej oliwy z oliwek raz wybrałem jakoś salvador doli coś takiego nie niby zajebista a strasznie śmierdziałem po niej dosłownie czułem ją w swoim pocie i w ogóle ciężka była do wypicia a cena z 22zł za 0,5litra no to taka średnia. Z pestek dyni też było pite, ale po tym mnie zajebiscie czyściło i normalnie "sika się dupą" na oczyszczanie jak znalazł lub w malutkich dawkach do diety ( jesli chodzi o mnie ).

Więc pora na zmiany, bo żyje z myślą, że organizm do wszystkiego sie przyzwyczaja i trzeba urozmaicac, by było elegancko.

co tam szamiecie i co polecicie marki, cene i co odradzacie ? ( i ile na tym co polecisz zrobie masy ? :mrgreen: ).

nawet myślałem, by sobie dodac pesto do diety ( bazylia, orzechy, oliwa ) ale w sklepach robią na słonecznikowym a wszamałbym sobie makaron z samym pesto i mocarelką.
 
 
       
shrek

SOGI: 11800

świerzak

Dołączył: 01 Lut 2009
Posty: 127
  Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 6:29 pm     

a piles olej ostowy? mi najbardziej podchodzi,litr kosztuje okolo 14zl
 
 
       
Repro 

SOGI: 467

zawodowiec

Pomógł: 4 razy
Wiek: 33
Dołączył: 22 Wrz 2008
Posty: 467
Skąd: Poznań
  Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 6:53 pm     

Maslo orzechowe bez cukru i soli
_________________
hard trainin every day

new day, same shit
 
 
       
siusiak

SOGI: 370

zawodowiec

Pomógł: 8 razy
Dołączył: 05 Lis 2008
Posty: 370
  Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 6:54 pm     

a co jest w nim takiego szczególnego, że polecasz ? coś zauważyłeś na sobie.

bo chodzi o to, by napisac z wlasnych "przeżyc".

ładuje masło na noc, ale nie za dużo ( choc szamie takie jak piszesz bez soli i cukru ) drogo wychodzi 11zł za 300 gram cos takiego poza tym nie ładuje dużo, bo po orzechach mam gazownie.
 
 
       
tomczer17
[Usunięty]

SOGI: 52


  Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 7:57 pm     

to maslo dostepne u nas to z orzechów ziemnych. troche nie bardzo. lepiej z włoskich tluszcze czerpac
 
 
       
shrek

SOGI: 11800

świerzak

Dołączył: 01 Lut 2009
Posty: 127
  Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 8:21 pm     

a co mialem zauwazyc? olej spozywam jak nie chce zwiekszac wegli ,ten olej bardziej odpowiada mi niz lniany
nie pisalem nic ze go polecam!!! jak chcesz mozesz go sprobowac,ale mase bedzie trudno ci zrobic na oleju :mrgreen:
 
 
       
Repro 

SOGI: 467

zawodowiec

Pomógł: 4 razy
Wiek: 33
Dołączył: 22 Wrz 2008
Posty: 467
Skąd: Poznań
  Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 8:30 pm     

ja za 350g dalem 9zl
poprostu dobre i smaxczne zrodlo tluszczy
i jeszcze slonecznik luskany
orzechy laskowe
_________________
hard trainin every day

new day, same shit
 
 
       
Martainn

SOGI: 1021

zawodowiec

Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 367
Skąd: Piła
  Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 5:59 am     

Nie lubie oliwy która pali w gardło.
Ostatnio z braku kasy kupiłem łagodną Borges. Jedna z tańszych, a wchodzi najbardziej gładko ze wszystkich. Jak by się wodę piło. Bo niestety po niektórych dość mocno cofa. A po większych posiłkach z dodatkiem sporej ilości oliwy po prostu zamula.
 
 
       
siusiak

SOGI: 370

zawodowiec

Pomógł: 8 razy
Dołączył: 05 Lis 2008
Posty: 370
  Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 9:14 am     

no wlasnie dobra oliwe znalezc to ciezka sprawa tak by jakosciowo i smakowo byla na poziomie a nie siki z 17 tloczenia.

z ta masa to oczywiscie zart.

byle czego nie chce tez brac bo zalezy mi tez na efekcie prozdrowotnym, no ale kujawskiego nie za bardzo mi sie widzi pic :twisted:
 
 
       
pieczar

SOGI: 88

świerzak

Dołączył: 12 Wrz 2008
Posty: 88
Skąd: FG
  Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 10:22 pm     

Metodą prób i błędów najlepiej odnaleźć tą oliwę która dobrze wchodzi .
Ja pija każda jaką kupuje mama, generalnie muszę pod tym wzgledem popracowac nad systematycznością .

Na oliwe któr ciężko wchodzi przez gardlo mam sposo prosty pije oliwe i zagryzam cytrynką .

pomysł z barów zaczerpniety :mrgreen:

Podczepie się pod temat, jaki olej lniany polecacie i jak to jest zo lejek kokosowym , czytalem ze jedyny olej na którym można bez większych obaw smażyć ale wpadam do sklepu jst olej kokosowy ale to jak by stan stal a nie ciecz , o co w tym chodzi ?
_________________
Tyle dostaniesz ile z siebie dasz
 
 
       
SpAiro_

SOGI: -8664

MASTER
OF HARDCORE


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 01 Gru 2008
Posty: 2891
Skąd: Obecnie IRL
  Wysłany: Śro Wrz 09, 2009 7:39 am     

Ja używam również OLEJU RZEPAKOWEGO nierafinowanego, tłoczonego na zimno, ładnie wchodzi i chyba jest najtańszy.
 
 
       
Martainn

SOGI: 1021

zawodowiec

Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 367
Skąd: Piła
  Wysłany: Śro Wrz 09, 2009 9:49 am     

pieczar olej kokosowy ma właśnie konsystencję stałą.
 
 
       
pieczar

SOGI: 88

świerzak

Dołączył: 12 Wrz 2008
Posty: 88
Skąd: FG
  Wysłany: Śro Wrz 09, 2009 4:34 pm     

no to jak to mam kurva fa na teflon wsadzic? lyżka czy jak z tej butelki ? :?: :mrgreen:
_________________
Tyle dostaniesz ile z siebie dasz
 
 
       
Martainn

SOGI: 1021

zawodowiec

Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 367
Skąd: Piła
  Wysłany: Pią Wrz 11, 2009 10:59 am     

Ja łyżką zawsze wrzucałem. Tylko trzeba uważać żeby łyżki nie złamać:D
 
 
       
pieczar

SOGI: 88

świerzak

Dołączył: 12 Wrz 2008
Posty: 88
Skąd: FG
  Wysłany: Nie Wrz 13, 2009 4:39 am     

to kurva twardsze od smalcu jest ?
a faktycznie ktoś ma potwierdzone info ze w trakcie smazenia mozna uzywac tych tluszczy , testowal ktos? nie ma lipy ze smakiem ?
_________________
Tyle dostaniesz ile z siebie dasz
 
 
       
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

theme by chariot.pl
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 10