Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
bezimienny 

SOGI: 1394

MASTER


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 14 Wrz 2008
Posty: 2101
  Wysłany: Czw Sty 21, 2010 4:32 pm     

tez tak wlasnie sądzę
 
 
       
SpAiro_

SOGI: -8664

MASTER
OF HARDCORE


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 01 Gru 2008
Posty: 2891
Skąd: Obecnie IRL
  Wysłany: Czw Sty 21, 2010 4:38 pm     

Ja smażę głównie na oleju rzepakowym z pierwszego tłoczenia 0.5 litra za 4,5 zł i nie uważam, że jest to gówno warte :-)
 
 
       
siusiak

SOGI: 370

zawodowiec

Pomógł: 8 razy
Dołączył: 05 Lis 2008
Posty: 370
  Wysłany: Czw Sty 21, 2010 4:49 pm     

ja nie mówię o oleju rzepakowym za 4,50.

do smażenia to nie jest drogo więc to żadna eureka.
 
 
       
SpAiro_

SOGI: -8664

MASTER
OF HARDCORE


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 01 Gru 2008
Posty: 2891
Skąd: Obecnie IRL
  Wysłany: Czw Sty 21, 2010 5:35 pm     

Nie wiem o co chodzi lokurvaa

Rozmawiamy o olejach do smażenia ta ?

A ja chcę przekazać, że chyba nie warto wydawać jakiegoś większego siana na olej który ma temu służyć.. I tym samym nie sądzę, że np ten olej kokosowy ze względu na swoją niską cenę jest "gówno warty" (Nie lubię tego hasła, że jak coś tanie to musi być gówno warte :evil: )
 
 
       
siusiak

SOGI: 370

zawodowiec

Pomógł: 8 razy
Dołączył: 05 Lis 2008
Posty: 370
  Wysłany: Czw Sty 21, 2010 7:21 pm     

no ale przewiniete tez bylo o oleju kokosowym nieoczyszczony, zimno tłoczonym tym w ogóle nie przetworzonym i taki się jada raczej na surowo, bo do smażenia to straci swoje właściwości tak jak oliwa z oliwek, olej lniany, olej z pestek dyni, olej z wiesiołka itp.

A do smażenia jeden chuj bo i tak nie ma żadnych wartości odżywczych tylko podbija kalorie.

Można nie lubic tego hasła to, że coś za tanie to gówno warte, ale trzeba się z nim liczyc bo z reguły jest to prawda nie licząc towaru w "promocji".
 
 
       
kleju45 

SOGI: 1796

MASTER
mistrz patelni :D


Pomógł: 11 razy
Wiek: 39
Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 1801
Skąd: Podkarpacie
  Wysłany: Pią Sty 22, 2010 3:57 pm     

oliwa forever
a do smazenia rzepak
_________________
"Trenuj ponad ból,
śmierć będzie twoim jedynym wybawieniem."
J. Weider
 
 
       
SpAiro_

SOGI: -8664

MASTER
OF HARDCORE


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 01 Gru 2008
Posty: 2891
Skąd: Obecnie IRL
  Wysłany: Pią Sty 22, 2010 4:12 pm     

Ja ostatnio robię sobie też masła orzechowe, pychaaaaaaaaa.
 
 
       
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

theme by chariot.pl
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10