Autor |
Wiadomość |
|
|
|
|
siusiak
SOGI: 370
zawodowiec
Pomógł: 8 razy Dołączył: 05 Lis 2008 Posty: 370
|
Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 6:58 pm JAKI ZDROWY TŁUSZCZ W DIECIE POLECACIE ? [PEŁNE INFO]
|
|
|
W sklepach półki uginają się od marek, flakonów itp. od różnych "zdrowych" tłuszczy. Jakoś zawsze waliłem olej lniany złotopolski zimnotłoczony nieoczyszczony ( polecam ) ale teraz spróbowałbym czegoś innego np. kozackiej oliwy z oliwek raz wybrałem jakoś salvador doli coś takiego nie niby zajebista a strasznie śmierdziałem po niej dosłownie czułem ją w swoim pocie i w ogóle ciężka była do wypicia a cena z 22zł za 0,5litra no to taka średnia. Z pestek dyni też było pite, ale po tym mnie zajebiscie czyściło i normalnie "sika się dupą" na oczyszczanie jak znalazł lub w malutkich dawkach do diety ( jesli chodzi o mnie ).
Więc pora na zmiany, bo żyje z myślą, że organizm do wszystkiego sie przyzwyczaja i trzeba urozmaicac, by było elegancko.
co tam szamiecie i co polecicie marki, cene i co odradzacie ? ( i ile na tym co polecisz zrobie masy ? ).
nawet myślałem, by sobie dodac pesto do diety ( bazylia, orzechy, oliwa ) ale w sklepach robią na słonecznikowym a wszamałbym sobie makaron z samym pesto i mocarelką. |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
shrek
SOGI: 11800
świerzak
Dołączył: 01 Lut 2009 Posty: 127
|
Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 7:29 pm
|
|
|
a piles olej ostowy? mi najbardziej podchodzi,litr kosztuje okolo 14zl |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Repro
SOGI: 467
zawodowiec
Pomógł: 4 razy Wiek: 34 Dołączył: 22 Wrz 2008 Posty: 467 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 7:53 pm
|
|
|
Maslo orzechowe bez cukru i soli |
_________________ hard trainin every day
new day, same shit |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
siusiak
SOGI: 370
zawodowiec
Pomógł: 8 razy Dołączył: 05 Lis 2008 Posty: 370
|
Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 7:54 pm
|
|
|
a co jest w nim takiego szczególnego, że polecasz ? coś zauważyłeś na sobie.
bo chodzi o to, by napisac z wlasnych "przeżyc".
ładuje masło na noc, ale nie za dużo ( choc szamie takie jak piszesz bez soli i cukru ) drogo wychodzi 11zł za 300 gram cos takiego poza tym nie ładuje dużo, bo po orzechach mam gazownie. |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
tomczer17 [Usunięty]
SOGI: 52
|
Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 8:57 pm
|
|
|
to maslo dostepne u nas to z orzechów ziemnych. troche nie bardzo. lepiej z włoskich tluszcze czerpac |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
shrek
SOGI: 11800
świerzak
Dołączył: 01 Lut 2009 Posty: 127
|
Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 9:21 pm
|
|
|
a co mialem zauwazyc? olej spozywam jak nie chce zwiekszac wegli ,ten olej bardziej odpowiada mi niz lniany
nie pisalem nic ze go polecam!!! jak chcesz mozesz go sprobowac,ale mase bedzie trudno ci zrobic na oleju |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Repro
SOGI: 467
zawodowiec
Pomógł: 4 razy Wiek: 34 Dołączył: 22 Wrz 2008 Posty: 467 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 9:30 pm
|
|
|
ja za 350g dalem 9zl
poprostu dobre i smaxczne zrodlo tluszczy
i jeszcze slonecznik luskany
orzechy laskowe |
_________________ hard trainin every day
new day, same shit |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Martainn
SOGI: 1021
zawodowiec
Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 367 Skąd: Piła
|
Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 6:59 am
|
|
|
Nie lubie oliwy która pali w gardło.
Ostatnio z braku kasy kupiłem łagodną Borges. Jedna z tańszych, a wchodzi najbardziej gładko ze wszystkich. Jak by się wodę piło. Bo niestety po niektórych dość mocno cofa. A po większych posiłkach z dodatkiem sporej ilości oliwy po prostu zamula. |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
siusiak
SOGI: 370
zawodowiec
Pomógł: 8 razy Dołączył: 05 Lis 2008 Posty: 370
|
Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 10:14 am
|
|
|
no wlasnie dobra oliwe znalezc to ciezka sprawa tak by jakosciowo i smakowo byla na poziomie a nie siki z 17 tloczenia.
z ta masa to oczywiscie zart.
byle czego nie chce tez brac bo zalezy mi tez na efekcie prozdrowotnym, no ale kujawskiego nie za bardzo mi sie widzi pic |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
pieczar
SOGI: 88
świerzak
Dołączył: 12 Wrz 2008 Posty: 88 Skąd: FG
|
Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 11:22 pm
|
|
|
Metodą prób i błędów najlepiej odnaleźć tą oliwę która dobrze wchodzi .
Ja pija każda jaką kupuje mama, generalnie muszę pod tym wzgledem popracowac nad systematycznością .
Na oliwe któr ciężko wchodzi przez gardlo mam sposo prosty pije oliwe i zagryzam cytrynką .
pomysł z barów zaczerpniety
Podczepie się pod temat, jaki olej lniany polecacie i jak to jest zo lejek kokosowym , czytalem ze jedyny olej na którym można bez większych obaw smażyć ale wpadam do sklepu jst olej kokosowy ale to jak by stan stal a nie ciecz , o co w tym chodzi ? |
_________________ Tyle dostaniesz ile z siebie dasz |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
SpAiro_
SOGI: -8664
MASTER OF HARDCORE

Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Gru 2008 Posty: 2891 Skąd: Obecnie IRL
|
Wysłany: Śro Wrz 09, 2009 8:39 am
|
|
|
Ja używam również OLEJU RZEPAKOWEGO nierafinowanego, tłoczonego na zimno, ładnie wchodzi i chyba jest najtańszy. |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Martainn
SOGI: 1021
zawodowiec
Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 367 Skąd: Piła
|
Wysłany: Śro Wrz 09, 2009 10:49 am
|
|
|
pieczar olej kokosowy ma właśnie konsystencję stałą. |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
pieczar
SOGI: 88
świerzak
Dołączył: 12 Wrz 2008 Posty: 88 Skąd: FG
|
Wysłany: Śro Wrz 09, 2009 5:34 pm
|
|
|
no to jak to mam kurva fa na teflon wsadzic? lyżka czy jak z tej butelki ? |
_________________ Tyle dostaniesz ile z siebie dasz |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Martainn
SOGI: 1021
zawodowiec
Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 367 Skąd: Piła
|
Wysłany: Pią Wrz 11, 2009 11:59 am
|
|
|
Ja łyżką zawsze wrzucałem. Tylko trzeba uważać żeby łyżki nie złamać:D |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
pieczar
SOGI: 88
świerzak
Dołączył: 12 Wrz 2008 Posty: 88 Skąd: FG
|
Wysłany: Nie Wrz 13, 2009 5:39 am
|
|
|
to kurva twardsze od smalcu jest ?
a faktycznie ktoś ma potwierdzone info ze w trakcie smazenia mozna uzywac tych tluszczy , testowal ktos? nie ma lipy ze smakiem ? |
_________________ Tyle dostaniesz ile z siebie dasz |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|