Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
matinaszek 

SOGI: 224

świerzak

Wiek: 35
Dołączył: 15 Maj 2009
Posty: 168
  Wysłany: Nie Gru 26, 2010 11:27 am   udka zamiast piersi z kurczaka  

Czy można zastąpić pierś z kurczaka udkami ?Ponieważ mam dostęp tanich udek i tak sie zastanawiam czy dałoby radę zrobić taką zamianę.Czy lepiej je piec czy gotować w celu pozbycia się jak największej ilości tłuszczu?
 
 
 
       
metro

SOGI: 5703

profesjonalista

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 28 Sty 2010
Posty: 786
  Wysłany: Nie Gru 26, 2010 12:14 pm     

Pewnie, że możesz, zwłaszcza jak robisz masę :mrgreen: Możesz upiec i pamiętaj żeby obedrzeć udka ze skóry.
 
 
       
tomczer17
[Usunięty]

SOGI: 52


  Wysłany: Nie Gru 26, 2010 1:46 pm     

mozna choc ja bym jednak na samych udkach nie lecial. ale naprzemian z cycem jak najbardziej. chciaz to tez zalezy od osoby kto jak toleruje i jaka przemiana materi
 
 
       
matinaszek 

SOGI: 224

świerzak

Wiek: 35
Dołączył: 15 Maj 2009
Posty: 168
  Wysłany: Nie Gru 26, 2010 2:25 pm     

to lepiej gotować czy piec udka ,żeby pozbyć się jak najwięcej fatu?
 
 
 
       
vhailor

SOGI: 1851

MASTER
don Corleone


Pomógł: 5 razy
Wiek: 33
Dołączył: 22 Sie 2008
Posty: 1667
  Wysłany: Nie Gru 26, 2010 8:44 pm     

ja bym sobie dał spokój z udkami chyba że masz je naprawdę tanio mi by się nie chciało potem tego skubać/obgryzać na dłuższą mete
_________________
Nie ma op*erdalania się !

dziennik:
http://forumsportowe.us/v...p?p=68862#68862
 
 
       
matinaszek 

SOGI: 224

świerzak

Wiek: 35
Dołączył: 15 Maj 2009
Posty: 168
  Wysłany: Nie Gru 26, 2010 9:19 pm     

Mam je po 3zł za kilogram,co wydaje się niedrogo według mnie.A że szukaniem czy zagryzaniem nie ma problemu ważne że mięso.Chce udka przeplatac z piersią.Tylko gotować te udka czy piec ?
 
 
 
       
metro

SOGI: 5703

profesjonalista

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 28 Sty 2010
Posty: 786
  Wysłany: Pon Gru 27, 2010 8:01 pm     

Lepiej piecz w piekarniku. Mięso układaj na ruszcie, pod spód włóż blachę wyłożoną folią aluminiową na którą będzie spływał tłuszcz. Folię po wszystkim wyrzucasz i po krzyku, nie musisz szorować blachy. Smacznego! ;)
 
 
       
gustavomr

SOGI: 8806012

MASTER


Pomógł: 26 razy
Dołączył: 15 Sie 2008
Posty: 13249
Skąd: Poland
  Wysłany: Pon Gru 27, 2010 8:20 pm     

metro napisał/a:
Lepiej piecz w piekarniku. Mięso układaj na ruszcie, pod spód włóż blachę wyłożoną folią aluminiową na którą będzie spływał tłuszcz. Folię po wszystkim wyrzucasz i po krzyku, nie musisz szorować blachy. Smacznego! ;)


też tak robie jak metro pisze folie daje i wszystko ok :mrgreen:
_________________


 
 
       
matinaszek 

SOGI: 224

świerzak

Wiek: 35
Dołączył: 15 Maj 2009
Posty: 168
  Wysłany: Wto Gru 28, 2010 9:56 am     

spoko to od teraz tez będę tak robił:)
 
 
 
       
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

theme by chariot.pl
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 11