Autor |
Wiadomość |
|
|
|
|
Litwin81
SOGI: 509
MASTER
Pomógł: 11 razy Dołączył: 19 Lip 2008 Posty: 1752 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: Nie Gru 18, 2011 10:00 am
|
|
|
VSOP napisał/a: | :O jak dobrze ze jestem na tym forum i suple jada tylko z pitbulla. chyba rozesle do wszystkich moich znajomych co tak sie zachwalaja wlasnie bsn, olimpem i innym scierwem bo sa tanie... |
Bo BSN ma bardzo smaczne odżywki,tylko nie wiadomo jak tam z zawartością białka w białku.Też ćwiczyłem na Power Picie,to wiem ze tam o innych suplach niż FA się nie rozmawia. |
_________________ Marszałek Piłsudski:
Naród, który nie szanuje swej przeszłości nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie ma prawa do przyszłości.
..."Lepiej umrzeć na stojąco,niż żyć na kolanach"...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
matty1
SOGI: 155
świerzak
Dołączył: 17 Wrz 2008 Posty: 151
|
Wysłany: Nie Gru 18, 2011 10:01 am
|
|
|
abnexen białko - co to wogóle kurfa jest, firma krzak to przecież widać że wałek z daleka,
jak ktoś kupuje białko za 30 zł to chyba moze przewidzieć że to ściema,
wiem ze Polska to biedny kraj i kazdy liczy zł, ale juz lepiej wogle nie kupować i zainwestować w diete, niż takie gówno kupować gdzie nie wiadomo co tam sypią,
to jest właśnei wyrzucanie kasy w błoto - lepiej kupić drożej ale coś sprawdzonego
tak samo jak nie przekonują mnie te produkty sfd- dla mnie po prostu ktoś chce zarobić kosztem naiwnych dzieciaków czytających tamto forum |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miniak
SOGI: 2036
świerzak
Dołączył: 11 Sie 2008 Posty: 32
|
Wysłany: Nie Gru 18, 2011 10:28 am
|
|
|
Litwin81 napisał/a: |
Bo BSN ma bardzo smaczne odżywki,tylko nie wiadomo jak tam z zawartością białka w białku. |
Syntha-6 była kiedyś u nas badana i wyszło zgodnie z etykietą, ale to i tak tylko 50% białka, nazwałbym to bardziej MRP. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
solaros
SOGI: 1837
zawodowiec
Dołączył: 11 Sie 2008 Posty: 313
|
Wysłany: Nie Gru 18, 2011 5:29 pm
|
|
|
vir88 napisał/a: | http://monk.com.pl/oswiadczenie_abnexen_wyniki_badan.pdf - wychodzi,że olimp git, a za to gaspari wali w ch.. |
pany - gaspari nie wali w chooya
matematyka sie klania
kto powiedzial ze bialko ma miec 80 czy 90%
czytanie etykiety bilako jakies 69%
teraz blad dopuszczalny w stanach - chyba 10%
wiec daje ~62%
zadna sciema - tylko rzeczywistosc
..................hamerykanska rzeczywistosc |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Borkow66
SOGI: 15558
MASTER NO PAIN - NO GAME
Pomógł: 30 razy Wiek: 43 Dołączył: 09 Sty 2010 Posty: 2206 Skąd: Poland
|
Wysłany: Nie Gru 18, 2011 5:37 pm
|
|
|
solaros napisał/a: | vir88 napisał/a: | http://monk.com.pl/oswiadczenie_abnexen_wyniki_badan.pdf - wychodzi,że olimp git, a za to gaspari wali w ch.. |
pany - gaspari nie wali w chooya
matematyka sie klania
kto powiedzial ze bialko ma miec 80 czy 90%
czytanie etykiety bilako jakies 69%
teraz blad dopuszczalny w stanach - chyba 10%
wiec daje ~62%
zadna sciema - tylko rzeczywistosc
..................hamerykanska rzeczywistosc |
chodzi ci o dopuszczalna nietolerancje skladu chyba?
to teraz se zobacz suple z kanady jak tam jest dopuszczalna nietolerancja skladu -30% !!! |
_________________
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
solaros
SOGI: 1837
zawodowiec
Dołączył: 11 Sie 2008 Posty: 313
|
Wysłany: Nie Gru 18, 2011 5:57 pm
|
|
|
dokladnie o to
w Polsce jest 5% (chyba ze sie myle)
w stanach chyba 10%
wiec jesli czegos ma byc 90% - to juz to daje ~-10%
wiec teoretycznie z izolatu z 90gramami bialka robi zgodnie z prawem 81g
bo w to ze bedzie +10% nikt nie uwierzy
wiec gaspari jesli walkuje to wałkuje na kilka procent tylko
1-3%
czesc osob nie czyta etykiet dokladnie
czesc osob mysli ze bialko ma miec te 80-90% bialka (a nie musi!)
czesc osob nie wie ze jest mozliwa niezgodnosc 10%owa
sumujac to wszytsko daje bialko 60%-owe
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mały666
SOGI: 1058
MASTER
Pomógł: 43 razy Wiek: 46 Dołączył: 17 Wrz 2008 Posty: 1130 Skąd: łódź
|
Wysłany: Nie Gru 18, 2011 6:10 pm
|
|
|
bo nie licza sie %, tylko jakisc surowca i przyswajalnosc.. a bialko ~90-95% o ile wogole takie istnieje nie ma prawa byc smaczne.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vir88
SOGI: 5623
świerzak
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Paź 2011 Posty: 165
|
Wysłany: Nie Gru 18, 2011 6:37 pm
|
|
|
Teraz przeliczając na porcje w myofusion chyba ok. 36g ? To wyjdzie coś koło 20 g białka, a nie 25g jak na etykiecie ? Pamiętam, że już raz tez coś mieli mniej w tym myo niż powinno być. Jaak sie mylę, to mnie poprawcie. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
metro
SOGI: 5703
profesjonalista
Pomógł: 4 razy Dołączył: 28 Sty 2010 Posty: 786
|
Wysłany: Nie Gru 18, 2011 7:59 pm
|
|
|
Z tego co słyszałem to jakiś czas temu Gaspari przeniósł produkcję do Kanady więc odchylenie do 30 proc. składu jest jak najbardziej dopuszczalne, niestety... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
matty1
SOGI: 155
świerzak
Dołączył: 17 Wrz 2008 Posty: 151
|
Wysłany: Nie Gru 18, 2011 8:03 pm
|
|
|
ale smak myofusion bardzo dobry |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
VSOP
SOGI: 0
profesjonalista
Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Kwi 2011 Posty: 615
|
Wysłany: Nie Gru 18, 2011 8:15 pm
|
|
|
mały666 napisał/a: | .. a bialko ~90-95% o ile wogole takie istnieje nie ma prawa byc smaczne.. |
ostrowia |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GIGNFR78
SOGI: 499
zawodowiec
Pomógł: 1 raz Wiek: 45 Dołączył: 04 Sty 2010 Posty: 433
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
metro
SOGI: 5703
profesjonalista
Pomógł: 4 razy Dołączył: 28 Sty 2010 Posty: 786
|
Wysłany: Nie Gru 18, 2011 8:50 pm
|
|
|
VSOP napisał/a: | mały666 napisał/a: | .. a bialko ~90-95% o ile wogole takie istnieje nie ma prawa byc smaczne.. |
ostrowia |
Ostrowia ma ok. 80 proc. a jak dosypało się łyżeczkę cukru to smak wypas! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
matty1
SOGI: 155
świerzak
Dołączył: 17 Wrz 2008 Posty: 151
|
Wysłany: Pon Gru 19, 2011 8:58 am
|
|
|
teraz jest jeszcze ostrowit i łowickie - ekonomiczne białka za 30 zeta |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Borkow66
SOGI: 15558
MASTER NO PAIN - NO GAME
Pomógł: 30 razy Wiek: 43 Dołączył: 09 Sty 2010 Posty: 2206 Skąd: Poland
|
Wysłany: Pon Gru 19, 2011 10:48 am
|
|
|
jest tez bialko "podkarpackie" - pewnie lepsze od Ostrowii |
_________________
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|